10 cuvinte despre 2015
 

Anul 2015 a fost, pentru noi, lectorii si cursantii nostri, un an plin de aventuri si de experiente noi. Am spus multe povesti, am facut jocuri si exercitii de relaxare, am umplut panze de culoare si voie buna. De asemenea, cand vremea s-a aratat prietenoasa, am strabatut in lung si in lat Bucurestiul, de-a lungul expeditiilor noastre culturale. Am ras, ne-am simtit bine, am cunoscut oameni interesanti si am descoperit noi domenii si pasiuni.

Iar daca ar fi sa restrangem toate cele douasprezece luni de activitati la zece cuvinte, ar suna cam asa:

1. DARUIRE: In acest an aproximativ 350 de tineri, elevi si studenti, au beneficiat de cel putin o bursa oferita de Fundatia Calea Victoriei. Bursa ofera tinerilor posibilitatea de a participa gratuit la cursurile preferate. In luna octombrie, am lansat Campania Cursurilor si Evenimentelor Gratuite, prin care tinerii si-au putut completa studiile realizate in scoala sau in facultate.

6

2. CURAJ: Ne-am luat inima in dinti si am dat nastere proiectului „Vorbe despre muzica si muzicieni”, seria conferintelor interactive cu dirijorul Tiberiu Soare. Lansarea unei viitoare carti cu acelasi nume se afla in topul nostru de New Year’s Resolutions. :)

1

3. SPRIJIN: Cu sustinerea cursantilor nostri si la initiativa unor muzicieni inimosi, am reusit sa donam peste 9.000 lei pentru victimele incendiului din Club Colectiv. Fondurile au fost stranse cu ocazia Concertului Caritabil pentru victimele din Colectiv „Requiem – Mozart”, din 26 noiembrie.

4. DEZVOLTARE: Mii de persoane, dornice sa se dezvolte personal, sa scape de emotii, sa se relaxeze sau sa isi cultive pasiunea, au participat la cele 300 de cursurile si evenimentele culturale din 2015.

45. INCREDERE: Si in acest an am fost alaturi de grupul de copii de la Centrul de Zi „Sfanta Sofia”, alaturi de care ne-am jucat mesterind decoratiuni, pictand sau scriind povesti. La inceput de septembrie, odata cu inceputul scolii, am reusit sa strangem numeroase rechizite si carti pentru ei. Multi dintre acestia au fost bursieri la cursurile pentru copii de bune maniere, astronomie, actorie sau istoria lumii. Ne-au surprins placut de fiecare data cu imaginatia si curiozitatea lor si avem incredere ca vor fi o generatie pe cinste. :)

6. TALENT: Madalina Bacrita, una dintre cele mai talentate bursiere ale fundatiei, a fost admisa la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, dupa indrumarea si sustinerea oferita de lectorii si echipa fundatiei.

7. MANDRIE – In luna mai, festivalul „Luna Bucurestilor”, aflat in 2015 la a V-a editie, a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta, titlu care ne-a bucurat si ne-a incurajat sa continuam sa celebram istoria si arta Bucurestiului.

28. AMUZAMENT: Pe langa numeroasele cursurile care ne-au energizat, anul acesta au avut loc si doua evenimente festive, in care s-a umplut intreaga casa de buna dispozitie. E vorba despre Ziua Portilor Deschise, unde 300 de persoane au participat gratuit la cursuri de top si despre evenimente de Halloween cu intrare libera: Rituri si povesti de toamna.

9. ENTUZIASM: Anul acesta am ajuns la a V-a editie a festivalului „Luna Bucurestilor”. La evenimentele cu intrare libera din cadrul festivalului, ne-am intalnit cu peste 900 de persoane, alaturi de care am povestit la conferintele dedicate Bucurestiului Interbelic si ne-am distrat la film, teatru si expeditii culturale tematice. Tot in cadrul festivalului a avut loc Concertul de Gala “Trei Opere de Puccini intr-o seara” cu dirijorul Tiberiu Soare, o premiera pentru publicul din Romania.

3

10. MUZICA: Am deschis anul 2015 cu un Extraordinar Concert de Anul Nou: “Anotimpurile” de VIVALDI & PIAZZOLLA cu Tiberiu Soare si Alexandru Tomescu. Iar acum, in pragul lui 2016, ne pregatim sa ascultam Arii si duete din opere celebre. I-am avut alaturi intregul an pe muzicienii de la Symphactory Orchestra si ne-am bucurat de frumoase colaborari cu soprana de coloratura Andreea Madalina Barbu.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!