cismigiu_monte_carlo_1920

In secolul al XIX-lea Bucurestiul era cunoscut si ca orasul gradinilor. Zona Cismigiului a reprezentat mereu un punct important al Capitalei, scriitorii alocand spatii largi in romanele lor despre intamplarile din aceasta gradina. Va invitam asadar sa descoperim impreuna zona Gradinii Cismigiu.

Vom povesti de aparitia si dezvoltarea Universitatii Bucuresti, despre personajele si balurile de la  Cercul Militar National. Ne vom plimba pe Bulevardul Elisabeta si vom descoperi Palatul Universul, viata tumultuoasa a redactiilor de ziar, Hotelul Cismigiu, beraria Gambrinus si Palatul Primariei Capitalei.

Ne vom plimba prin Cismigiu si vom afla povestile unor celebre personalitati din cultura romana ce isi leaga numele de Liceul Gheorghe Lazar. Vom descoperi palate despre care se stiu putine lucruri astazi, cum ar fi Palatul Nuntiaturii Apostolice si Palatul Kretzulescu.