Sandra-Ecobescu

Presedinte al “Fundatiei Calea Victoriei 2007

STUDII  si  BURSE

1983-1985 – Eleva a Liceului Arsakeio, Atena – Psihiko, unde invata si devine fluenta in limba neo-greaca

1991 – Absolventa a Liceului “George Calinescu” (in prezent “Jean Monnet”), clasa de matematica-fizica

1995 – Absolventa a Facultatii de Filologie, Universitatea din Bucuresti – Sectia Romana/Engleza. Lucrarea de diploma despre opera lui Max Blecher, coordonata de prof. N. Manolescu.

1993-1994 – Participare la cursurile regretatului Virgil Candea despre “Marturii romanesti peste hotare, organizate de Facultatea Hyperion.

1995-1996 – Bursa postuniversitara de un an acordata de “Fundatia Onassis” din Atena, in cadrul careia a urmat cursurile de literatura si civilizatie neo-greaca de la Universitatea Panteios. Studii finalizate prin lucrarea (in neogreaca) cu titlul “In cautarea scriitorului pierdut despre cartea scriitorului grec Michel FaisAutobiografia unei carti”.

Sept/oct – 1996 – Curs de doua luni la “Asser Insitute for Librarians” – Haga, Olanda

1996-1997 – Curs organizat de Ministerul Afacerilor Externe, frecventat in urma intrarii prin concurs la MAE – cursuri de Drept international, istorie si diplomatie

EXPERIENTA  PROFESIONALA

1997-1998 – Ministerul Afacerilor Externe, Directia OSCE si Consiliul Europei, functionar

1998-2000 – Centrul de Informare si Documentare al Consiliului Europei in Romania, asistent director, traducator documente CoE si bibliotecar

2000-2007 –  Karl Heinz Dietrich International Spedition, firma germana de logistica  – Key Account Manager, Customer Service Manager si Director Comercial

2007 – prezent – Fundatia Calea Victoriei 2007 – membru fondator, furnicuta si presedinte

Proiecte originale dezvoltate in cadrul “Fundatiei Calea Victoriei”:

Senso Tv: Interviu cu Sandra Ecobescu.