3880895989_4b77cab678

NU MAI SINT LOCURI LA ACEST EVENIMENT/

Va invitam sa vizitam impreuna, simbata, 7 iunie, de la ora 11:00, Palatul Cotroceni. Cladirea a fost folosita ca resedinta domneasca din vremea constructorului sau, Serban Cantacuzino, care a domnit intre anii 1678-1688. Perioada cea mai stralucita ca resedinta domneasca a avut-o in vremea Reginei Maria si a regelui Ferdinand. Odata cu abolirea monarhiei, palatul si-a pierdut functia. Partea pe care o s-o vizitam a avut dupa 1948 diverse destinatii.

Muzeul National Cotroceni s-a deschis acum 20 de ani, fiind unul dintre cele mai interesante muzee din tara si unul dintre cele mai bine pastrate monumente din Bucuresti. Pe langa valoroasele obiecte de patrimoniu care pot fi vazute in cadrul expozitiei de la palat, Muzeul National Cotroceni organizeaza expozitii temporare extrem de interesante.

Seria de conferinte lansata in aceasta primavara – “IN VIZITA LA PALATUL…” – isi propune sa prezinte intr-o forma interactiva si in spatii elegante, pline de istorie, povestea unor cladiri spectaculoase din Bucuresti, unele mai putin accesibile publicului larg. Prezentarile doamnei G. Filitti si ale gazdelor noastre vor trece in revista evenimentele petrecute in palate – intamplarile din viata celor care au construit si au locuit aceste gratioase case, care au rezistat trecerii vremii si schimbarilor tumultoase din istoria orasului.

Participarea se face doar pe baza de inscriere pe mail, iar la intrare este obligatoriu sa aveti buletinul, avind in vedere reglementarile Muzeului.