Istoricul Georgeta Filitti ne va povesti, in data de 17 septembrie, de la ora 18:30, despre cum era viata in Bucuresti in vremurile numite La Belle Epoque, perioada delimitata de la sfirsitul secolului 19 pina la primul razboi mondial.

Vom povesti despre Casa Regala, regele Carol I,  politicieni, poeti, scriitori, oameni de teatru. De asemenea vom afla cum ne vedeau strainii care ne vizitau, care erau spectacolele vremii, care era moda purtata de bucuresteni, despre ce constructii se faceau, cum s-a sistematizat Dambovita, cum s-au facut pavaje, electrificare, apa, si cum s-a desfasurat Jubileul de la 1906.

Fresca vremii va fi completata cu un scurt portret al boierilor in acele vremuri, cu obiceiurile mahalagiilor si cu viata negustorilor la inceput de secol 20 in capitala.

Participantii pot pune intrebari legate de subiect si de cele prezentate la sfirsitul prelegerii.

……………………………

Doamna Georgeta Filitti este doctor  în istorie, specialist în istoria modernă şi contemporană a României. A fost cercetător ştiinţific la Institutul de istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române si consilier la Fundaţia „Ion Ghica”. In prezent este cercetător principal I la Institutul Naţional pentru Memoria Exilului Românesc.  Interesata in mod special de istoria si cultura orasului Bucuresti, printre numeroasele publicatii mentionam: Călătorie în timp prin Bucureşti, Editura Dominor, Mileniul românesc (coautor), Editura Litera Internaţional, Călători străini despre ţările române în sec. al XIX-lea. Serie nouă, 1800-1840, 3 vol. (coautor şi prefaţator).  Detine o rubrica permanenta la „Magazin istoric” (din 2002) – Odinioară oamenii îşi trimiteau scrisori si România acum 100 de ani.



Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!