Un dialog despre muzica, cu dirijorul Tiberiu Soare si violonistul Alexandru Tomescu
 

Fundatia Calea Victoriei are placerea sa va invite vineri, 30 mai, ora 18:30, la Ceainaria Carturesti, la un dialog intre violonistul Alexandru Tomescu si dirijorul Tiberiu Soare. Acesta este unul dintre evenimentele fundatiei care doreste sa ofere celor interesati, tineri si adulti, ocazia de a intra in dialog cu artisti carismatici si personalitati culturale exceptionale.

Alexandru Tomescu este solist concertist permanent al Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti (din 2002), câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale la festivalurile de muzică clasică.

Preocuparea sa pentru muzica de cameră îl determină ca în 2003, împreuna cu pianistul Horia Mihail şi violoncelistul Răzvan Suma sa formeze « Romanian Piano Trio », formaţie deja cunoscuta melomanilor din Romania. În septembrie 2007 Alexandru Tomescu a câştigat dreptul de a cânta la faimoasa vioară Stradivarius Elder-Voicu 1702 pentru o perioadă de cinci ani.

Tiberiu Soare este dirijor al Operei Nationale din Bucuresti din 2005 si profesor asociat la Universitatea de Muzica din Bucuresti, din 2002, catedrele orchestra si canto. Absolvent al Universitatii de Muzica din Bucuresti, sectia interpretare, clasa tuba (2000) si dirijat (2001); urmeaza studii aprofundate de dirijat (2001-2002).

Premii de interpretare: Concursul National de Interpretare instrumentala (1993, 1994, 1995); pentru dirijat: Premiul Criticii Muzicale al Uniunii criticilor, redactorilor si realizatorilor muzicali din România „Mihail Jora” (2003).

Tiberiu Soare sustine ateliere interactive despre muzica, la Fundatia Calea Victoriei, care se bucura de un mare succes.

Evenimentul se deruleaza in cadrul proiectul ARTdialoguri pentru tineri, sprijinit de AFCN.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!