Concertul Extraordinar de Anul Nou: ediţia a IX-a, în 4 ianuarie 2023, la Ateneul Român
 

 ACEST EVENIMENT ESTE SOLD OUT.

Călătorie Muzicală în Veneţia

Fundaţia Calea Victoriei vă invită miercuri, 4 ianuarie 2023, de la ora 19:00, la Concertul Extraordinar de Anul Nou, eveniment de gală aflat la a IX-a ediţie, ce va avea loc la Ateneul Român.

Este un prilej minunat să intrăm în noul an cu entuziasm şi energie proaspătă, pe acordurile splendide ale muzicii clasice, ascultând arii şi duete celebre în interpretarea sopranei Rodica Vică şi a baritonului Alexandru Constantin, acompaniaţi de Symphactory Orchestra, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Publicul prezent la acest concert va fi încântat de compoziţiile lui Vivaldi, Monteverdi, Mozart, Rossini, Verdi şi Donizetti, de un univers sonor care ne va purta într-o călătorie nostalgică în mijlocul oraşului pe ape, Veneţia,  celebrând inefabilul vieţii şi perenitatea artei.

Vă aşteptăm cu mare emoţie să păşim împreună, în ţinută de gală, în noul an, bucurându-ne de atmosfera elegantă creată în cea mai frumoasă sală de concerte din Bucureşti, Ateneul Român.

Bilete sunt disponibile pe ➡️ Eventim.ro şi ➡️ Iabilet.ro.  

Soprana Rodica Vica este una dintre cele mai apreciate artiste din generaţia sa, în ţară şi străinătate. Este câştigătoarea a numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale: Premiul I la Concursul Internaţional de muzică barocă „La Stravaganza” Cluj-Napoca, Premiul II la Concursul Radiodifuziunii Române „Drumul spre celebritate”, Premiul pentru cea mai Bună Interpretare Muzicală în cadrul Trofeului „Ion Dacian” pentru Tineri Interpreţi.

Baritonul Alexandru Constantin este solist la Opera Naţională Română din Iaşi şi la Opera Naţională din Bucureşti. De-a lungul carierei sale excepţionale a interpretat cu succes rolurile Don Giovanni din opera omonimă de W. A. Mozart, Enrico din ,,Lucia di Lammermoor” şi  Belcore din ,,Elixirul Dragostei” de G. Donizetti, Contele de Luna din ,,Il Trovatore”, Silvano din ”Bal Mascat”, Germond din ,,La Traviata” de G. Verdi.

Dirijorul Tiberiu Soare este unul dintre cei mai carismatici şi apreciaţi dirijori români ce atrage în sălile de concerte un public numeros, de toate vârstele, prin două daruri speciale: pasiunea cu care dirijează şi talentul extraordinar de povestitor. Este unul dintre principalii promotori ai muzicii clasice şi ai muzicii de operă în rândul tinerilor şi al publicului larg, autor a două cărţi realizate împreună cu Fundaţia Calea Victoriei: „Pentru ce mergem la Operă?” şi „Nouă poveşti muzicale”.

Symphactory Orchestra este un ansamblu de tineri muzicieni care abordează repertorii variate, de la baroc la muzica modernă, de la cameral la simfonic şi operistic. A participat la festivaluri precum „George Enescu”, „Mozartissimo”, „Simfonii de vara”, „Zilele Europei la Casa Lipatti”, „Bucharest Music Film Festival”. Symphactory Orchestra este partenerul de suflet al Fundaţiei Calea Victoriei care oferă publicului seri memorabile din seria de concerte „I love Classics”, care prezintă mari compozitori, şi „Concertul Extraordinar de Anul Nou”.

Evenimentul este realizat cu sprijinul CASEI DE AVOCATURĂ BONDOC & ASOCIAŢII, Aqua Carpatica, PwC Romania, TEILOR, Bien Savvy şi Sloop.

Coproducător: TVR Cultural şi Radio România Muzical

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, Forbes, Avantaje, Psychologies, Kudika, Romantic FM, Cărtureşti, Zile şi nopţi, Ziarul Metropolis, LiterNet, Iqads, Observator cultural, 9AM, Wall-Street, Munteanu, Spot Media, Catchy, TPU, 4arte, România Pozitivă, Bucureştii Vechi şi Noi.

Bilete sunt disponibile pe ➡️ Eventim.ro şi ➡️ Iabilet.ro.  

Eventim: pentru cei care nu doresc să achiziţioneze biletele online, acestea pot fi cumpărate de la Eventim prin reţeaua de librării Cărtureşti şi Humanitas sau în hipermarket-urile Carrefour.

Iabilet: biletele se pot achiziţiona prin Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX şi pe terminalele Selfpay.

Vârsta minimă recomandată pentru acest spectacol este de 10 ani.

 

Ilustraţie realizată de Alexandra Hochreiter


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!