Atelier de Scriere creativă
 

Deşi nu ar fi primul lucru care îţi vine în minte, creativitatea este un „muşchi” care se antrenează ca toate celelalte. Dincolo de cele 10.000 de ore ale lui Malcom Gladwell sau de practica deliberată de care vorbesc oamenii care studiază alţi oameni creativi, totul începe şi se termină prin exerciţiu.

Scrierea creativă nu face nici ea excepţie de la regulă. De aceea, acest curs este gândit pentru a ne antrena, a exersa împreună cu atenţie şi în profunzime, a crea un cadru relaxat în care să ne dăm voie să scriem pornind de la diverse teme, din diverse unghiuri, în diverse formate.

Vom experimenta cu scene, personaje, stiluri de a scrie, pentru a înţelege mai bine din ce se compune o poveste şi care sunt poveştile care ni se potrivesc.

Ne vom provoca spiritul creativ în şi prin scris, pentru a crea voci narative, pentru a studia şi analiza ce funcţionează şi ce nu, ne vom inspira de la scriitori şi metehnele lor şi vom trece prin moduri variate de a spune o poveste.

În cele 5 întâlniri, vom parcurge:

1. Noţiuni introductive şi exerciţii de scriere spontană

2. Începuturi/ moduri de a începe o poveste

3. Personajul şi construcţia lui

4. Scene şi cronologii

5. Voci, perspective şi alte elemente narative

Astfel, ne vom împinge imaginaţia în tot felul de universuri narative şi stiluri de scriitură.

Testimoniale:

Am participat la cursul de “Scriere Creativă” susţinut de Alice Teodorescu, curs ce m-a inspirat să îmi pun mai des gândurile pe hârtie şi să am o gândire mai critică, mai editorială. Am beneficiat de o bursă la dumneavoastră pentru 2 cursuri ale lui Alice, iar în e-mailul în care v-am solicitat aceasta bursă v-am spus că voi da admitere la Comunicare şi Relaţii Publice, la Facultatea de Jurnalism. Acum sunt foarte mândru să vă împărtăşesc că am intrat şi sunt nespus de entuziasmat să încep cursurile din Octombrie. Mă bucur foarte mult că am descoperit Fundaţia Calea Victoriei şi că mi-aţi dat şansa să o cunosc pe Alice care şi-a lăsat amprenta în devoltarea mea culturală. – Ghibirdic Ciprian


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!