Şcoală de vară: Introducere în şamanism (3-7 iulie)

Cursul se va desfăşura zilnic: 3 (luni), 4 (marţi), 5 (miercuri), 6 (joi) şi 7 (vineri) iulie.

”Şaman” a devenit un cuvânt foarte comun, adesea greşit interpretat, sub pălăria căruia se află practici de vindecare, magie şi tot felul de alte soiuri de ocultism. Cursul de introducere în şamanism vă propune o înţelegere multiculturală a acestor tradiţii chi şi prea puţin explicate, dintr-o perspectivă digerabilă pentru omul modern, astfel încât să putem construi o punte peste timp cu acele momente din zorile civilizaţiei, în care eram mai conectaţi la ceea ce ne înconjoară, mai conştienţi de resursele noastre şi mai capabili să le mobilizăm.

Acest curs, de studiu al bazelor şamanismului, va elucida poziţia şamanului în lume, etica lui, calea de devenire şamanică. Vom vorbi despre imaginaţie, meditaţie şi vis ca instrumente de creaţie, despre conectarea cu ceea ce este animat, recepţie şi percepţie, precum şi despre inteligenţa inimii. Pentru amatorii de mici exerciţii practice, vom învăţa despre câmpul propriu şi interacţiunea cu  câmpul cuantic universal, spaţiul sacru, curgerea energiei şi accesul la ea.

În cadrul celor 5 şedinţe vom vorbi despre:

1. Şamanism, ca tradiţie originară. Poziţionarea omului în raport cu lumea şi influenţa elementelor interconectate. Rolul şamanului în ţesătura tuturor straturilor vizibile şi invizibile ale realităţii.

2. Cum se face un şaman? Trezirea interioară şi exterioară, probele, căutările, iniţierile şi intrarea în rol activ. Deschiderea spaţiului şamanic.

3. Etica şamanului. Valori fundamentale în practica şamanilor. Ce face diferenţa între vrăjitorie, ocultism şi şamanism.

4. Interconectarea şi transferul de energie, ca principiu universal de lucru şamanic. Câmpul propriu, câmpul universal şi fizica cuantică de la baza principiilor de funcţionare şamanice.

5. Recepţie şi percepţie. Dezvoltarea capacităţii intuitive de a ”citi” lumea. Unde se află, de fapt, inteligenţa noastră? Şi cum se face accesul la informaţie? Exerciţii de inteligenţă emoţională şi visioning.

Facilitatorul cursului este Andreea Ionescu, terapeut, coach şi trainer. Andreea studiază tradiţiile şamanice de peste 20 de ani şi a lucrat cu şamani de pe patru continente, călătorind anual în America de Sud, unde interacţionează cu şamanii Shipibo şi cei Quechua. A întâlnit şamani din America de Nord şi a primit învăţătură pe liniile siberiană şi groenlandeză. Andreea crede în importanţa practicii construite pe o fundaţie solidă de etică, şi  vă propune un stil realist, cu picioarele pe pământ, de a înţelege această disciplină care apelează la dimensiunile extinse ale potenţialului şi conştiinţei umane.

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi  un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us.

***Acest modul introductiv va fi urmat de un modul practic care va fi anunţat ulterior.

Sursă foto: https://unsplash.com/photos/ZOxkaXFvw6A