Puterea arhetipurilor
 

Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de marţi, în intervalul 19:00-21:00.

La cursul „Puterea arhetipurilor” vom începe o călătorie de explorare a Sinelui, folosind simbolurile universale, denumite de Carl Gustav Jung: arhetipuri. Arhetipurile sunt imagini simbolice universale care reprezintă experienţe umane colective, teme şi tipare.

Arhetipurile ne ajută să înţelegem lumea noastră interioară, oferind un cadru pentru interpretarea gândurilor, sentimentelor şi comportamentelor noastre. Ele se reflectă în artă, literatură, mituri şi ritualuri. Jung credea că înţelegerea arhetipurilor ar putea ajuta indivizii să atingă echilibrul psihologic şi creşterea spirituală.

Încă din prima clipă în care ne naştem, viaţa noastră este modelată de Eroi. Mai întâi ne întâlnim cu Eroii din desene animate, poveşti şi basme. Mai târziu Eroii noştri se regăsesc printre persoanele mai apropiate sau pe care le admirăm de la distanţă, aceştia reprezentând tipare arhetipale. Te invit să faci o incursiune în basmele, miturile şi vorbele de duh pe care părinţii, bunicii, educatorii şi comunitatea ţi le-au împărtăşit. Nu-i aşa că regăseşti părţi din acestea în viaţa ta de astăzi? Fie că eşti Mama perfectă sau Amazoana puternică, Mistica înţeleaptă sau Războinicul neînfricat, Filosoful sau Monahul, rădăcinile propriei tale vieţi se regăsesc în poveştile cu care ai crescut.

Te-ai întrebat vreodată de ce, dacă noi ne trăim viaţa, fiind conduşi de parte conştientă a psihicului, atunci când lucrurile nu merg bine şi suntem în impas ajungem să ne întrebăm: cine m-a pus să fac asta / să iau decizia asta ..etc etc etc. Disconfortul pe care îl resimţi atunci este imens, iar dacă eşti suficient de inteligent, îl vei folosi pentru a explora cine eşti cu adevărat? Care este adevărata ta esenţă? Cine te conduce cu adevărat şi care sunt poveştile care au sădit rădăcinile esenţei tale?

Cu ce vei pleca după cele trei zile?

Ziua 1: Cu ajutorul cardurilor gândite de Caroline Myss, vom explora 10 dintre cele mai întâlnite tipare arhetipale, ce reprezintă tendinţele puterii din vremurile noastre: Susţinătorul, Artistul/Creatorul, Sportivul, Persoana care poartă de grijă, Pasionatul de modă, Intelectualul, Regele/Directorul, Rebelul, Căutătorul spiritual şi Vizionarul.

Ziua 2: Explorăm lumea interioară şi identificăm arhetipul sau arhetipurile proprii, urmărind cum sunt ele prezente în viaţa cotidiană, atributele pozitive, precum şi minusurile cu care ne confruntăm.

Ziua 3: Ne jucăm, desenăm, construim portretul arhetipal personal. Explorând arhetipurile cu ajutorul cardurilor, vom obţine o înţelegere mai profundă a lumii din jurul nostru, astfel încât viaţa pe care o trăieşti să îşi găsească sensul adevărat.

Sursă foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Andrea_Mantegna_-_Parnassus_-_WGA13988.jpg


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!