Proiectia filmului “DOI VECINI”, de Geo Saizescu
 

Va invitam joi, 17 mai, de la orele 19:00, la eleganta Sala de cinema a Cercului Militar National, sa urmarim impreuna filmul “DOI VECINI”, de Geo Saizescu, cu actiunea in interbelic, produs in anul 1958.

Este o comedie de moravuri realizată după schiţa lui Tudor Arghezi, cu o distributie de zile mari: Grigore Vasiliu Birlic, Ion Lucian, Nineta Gusti, Carmen Stănescu, Dumitru Furdui, Aurel Cioranu, Mitzura Arghezi. Conform spuselor domnului G. Saizescu “Este singura opera cinematografică a maestrului Arghezi”.

Un film delicios despre micile conflicte dintre bucurestenii apartinind clasei de mijloc, despre capriciile cucoanelor casnice, viata tragico-comica a slugilor care gasesc solutii in ciuda stapinilor, despre orgoliile fiecarei profesii si despre cum se pot gasi solutii intr-o lume frivola, a mofturilor de moment, dar finalmente umana si asezata.

Evenimentul va fi deschis cu un dialog despre film si actori, intre regizorul Geo Saizescu si actorul Eusebiu Stefanescu.

Daca doriti sa participati la acest eveniment intrarea este libera, dar locurile sint limitate, asadar va rugam sa trimiteti un mesaj cu titlul INSCRIERE FILM la [email protected]

Acest eveniment se inscrie in seria evenimentelor din cadrul LUNII BUCURESTILOR, proiect derulat de Fundatia Calea Victoriei si Cercul Militar National, mai multe informatii si programul proiectului puteti gasi aici: BALUL BUCURESTIULUI INTERBELIC


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!