Povestea Cătălinei şi un scurt interviu din toamna anului 2021
 

Sandra şi Cătălina s-au cunoscut acum mai bine de 20 de ani, atunci când Cătălina mergea la gimnaziu şi avea nevoie de susţinere în pregătirea lecţiilor şi aprofundarea materiilor din programa şcolară. Neavând în familie persoane care să o ajute cu lecţiile, din cauza faptului că familia sa traversa o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, Sandra a meditat-o pe Cătălina la română, engleză şi istorie. Notele Cătălinei au crescut semnificativ, iar ulterior Cătălina a terminat 12 clase, fiind prima persoană din familia ei care a reuşit acest lucru. În prezent Cătălina trăieşte în străinătate, unde are propria ei afacere, din care se susţine şi din care îşi ajută, periodic, rudele din ţară.

Dintre lucrurile de care Cătălina îşi aminteşte cu bucurie, din acea perioadă  a meditaţiilor şi a mentorship-ului, sunt şi spectacolele de la Operă, călătoriile la Sinaia, la Braşov, plimbările prin Bucureşti, vizitele la muzee sau discuţiile despre pictori celebri şi albumele de artă pe care le privea, împreună cu Sandra, discutând despre stiluri, perioade din istoria artei sau despre cum să priveşti un tablou.

Sandra: In ce măsura consideri ca meditaţiile primite, sprijinul oferit pentru educaţie ti-au influenţat rezultatele şcolare? 

Cătălina: Sprijinul si meditaţiile primite m-au ajutat enorm. Rezultatele şcolare s-au schimbat foarte repede! Datorită meditaţiilor am avut primele mele note, la gimnaziu, de 8, 9 şi 10 la matematică, română, engleză şi istorie.

Sandra: In ce fel a fost influenţată viaţa ta personală şi profesională de sprijinul educaţional, de meditaţiile pe care le-ai primit în anii de gimnaziu şi liceu?

Cătălina: Pentru mine sprijinul primit, meditaţiile au fost baza vieţii mele. Chiar dacă, la momentul respectiv nu ştiam, nu realizam cât avea să mă ajute acest sprijin. Mi-au oferit încredere în mine, m-au făcut mai puternică, m-au format pentru viaţă.

Sandra: De ce crezi ca este importantă finalizarea ciclului de 12 clase? În familia ta exista persoane care nu au reuşit sa termine acest ciclu, ce te-a determinat, te-a motivat pe tine să-ti doreşti sa înveţi şi astfel să fii una din persoanele din familia ta care a reuşit sa încheie cu succes această etapa importantă din educaţie?

Cătălina: Terminarea acestor douăsprezece clase este foarte importantă, abia după terminarea liceului ne formăm, începem să ne cunoaştem mai bine puterile, abilităţile, şi, de altfel, cam ce am vrea să facem în continuare. Sunt singura din familie care a terminat 12 clase. Să fiu sinceră, Sandra, tu m-ai motivat să învăţ şi să vreau să termin 12 clase! Tu mi-a deschis apetitul pentru educaţie, m-ai făcut curioasă, mi-ai arătat că pot, m-ai făcut să cred în mine.

Sandra: Cum crezi ca ar fi arătat viaţa ta dacă nu ai fi avut în trecut oportunitatea de a beneficia de meditaţii gratuite? Consideri ca ai fi avut aceleaşi şanse profesionale?

Cătălina: Viaţa mea nu ar fi fost la fel ca acum, cu siguranţă! Fără meditaţiile gratuite aş fi fost la un nivel foarte dar foarte jos, nici nu îmi pot imagina.

Sandra: Ce sfat i-ar da Cătălina de azi Cătălinei de acum 20 de ani – cu privire la importanţa studiilor, a educaţiei, a rezultatelor şcolare bune?

Cătălina: Cătălina de azi i-ar spune Cătălinei de acum 20 de ani să profite la maxim de acel ajutor, să se focuseze pe educaţie pentru că va veni vremea când o va susţine această bază în orice proiect personal sau profesional, că va veni vremea când o sa înţeleagă cât de importată e educaţia.

Educaţia este cheia pentru o viaţa buna, dar mai ales educaţia este esenţială pentru a te descoperi!

….

Cătălina se află la originea proiectului INVĂŢ PENTRU VIITORUL MEU, ea este ”muza” care a inspirat-o pe Sandra să înceapă acest proiect adresat copiilor din familii nevoiaşe sau copiilor aflaţi în plasament.

Inteligenţa nativă a Cătălinei a făcut ca, după câteva săptămâni de discuţii, meditaţii notele acesteia de la şcoală să crească semnificativ, bucuria ei de a învăţa şi încrederea în forţele proprii devenind aliatul principal în evoluţia ei ulterioară, la şcoală şi în viaţă.

Meditaţiile oferite Cătălinei au fost parte dintr-un proiect amplu coordonat de Irina Grigore, membru fondator al FCV, sora Sandrei, prin care a fost ajutată familia Cătălinei în mai multe planuri – profesional, educaţional şi material. Cătălina a fost unul dintre copiii care au beneficiat de acest ajutor substanţial, pe durata mai multor ani, alături de fraţii, surorile şi mama sa.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!