Sandra Adina Ecobescu

Sandra Ecobescu este membru fondator şi Preşedinte al Fundaţiei Calea Victoriei, un proiect inovator şi dinamic, dedicat culturii şi educaţiei continue, care anima viaţa bucureşteană de peste 11 ani prin cursuri, conferinţe şi concerte de muzică clasică neconvenţionale.

Sandra crede ca educaţia, arta, cultura şi dezvoltarea personală sunt lucruri esenţiale în viaţa tuturor celor care doresc să se bucure de fiecare zi, să îşi găsească menirea şi să aducă schimbarea în bine în colectivitatea, oraşul sau ţara în care trăiesc.

Printre mentorii care o inspira pe Sandra şi care au pus suflet în povestea fundaţiei se numără: Neagu Djuvara, Georgeta Filitti şi Vintilă Mihăilescu.

STUDII  si  BURSE

1983-1985 – Eleva a Liceului Arsakeio, Atena – Psihiko, unde invata si devine fluenta in limba neo-greaca

1991 – Absolventa a Liceului “George Calinescu” (in prezent “Jean Monnet”), clasa de matematica-fizica

1995 – Absolventa a Facultatii de Filologie, Universitatea din Bucuresti – Sectia Romana/Engleza. Lucrarea de diploma despre opera lui Max Blecher, coordonata de prof. N. Manolescu.

1993-1994 – Participare la cursurile regretatului Virgil Candea despre “Marturii romanesti peste hotare, organizate de Facultatea Hyperion.

1995-1996 – Bursa postuniversitara de un an acordata de “Fundatia Onassis” din Atena, in cadrul careia a urmat cursurile de literatura si civilizatie neo-greaca de la Universitatea Panteios. Studii finalizate prin lucrarea (in neogreaca) cu titlul “In cautarea scriitorului pierdut despre cartea scriitorului grec Michel FaisAutobiografia unei carti”.

Sept/oct – 1996 – Curs de doua luni la “Asser Insitute for Librarians” – Haga, Olanda

1996-1997 – Curs organizat de Ministerul Afacerilor Externe, frecventat in urma intrarii prin concurs la MAE – cursuri de Drept international, istorie si diplomatie

2017-2019 – Master Studii Vizuale si Societate, S.N.S.P.A. Bucuresti

EXPERIENTA  PROFESIONALA

1997-1998 – Ministerul Afacerilor Externe, Directia OSCE si Consiliul Europei, functionar

1998-2000 – Centrul de Informare si Documentare al Consiliului Europei in Romania, asistent director, traducator documente CoE si bibliotecar

2000-2007 –  Karl Heinz Dietrich International Spedition, firma germana de logistica  – Key Account Manager, Customer Service Manager si Director Comercial

2007 – prezent – Fundatia Calea Victoriei 2007 – membru fondator, furnicuta si presedinte

Proiecte originale dezvoltate in cadrul “Fundatiei Calea Victoriei”:

Senso Tv: Interviu cu Sandra Ecobescu.

Foto sus – Valentina Balasa Ario