Sandra Adina Ecobescu

Sandra Ecobescu este membru fondator şi Preşedinte al Fundaţiei Calea Victoriei, un proiect inovator şi dinamic, dedicat culturii şi educaţiei continue, care anima viaţa bucureşteană de peste 11 ani prin cursuri, conferinţe şi concerte de muzică clasică neconvenţionale.

Sandra crede ca educaţia, arta, cultura şi dezvoltarea personală sunt lucruri esenţiale în viaţa tuturor celor care doresc să se bucure de fiecare zi, să îşi găsească menirea şi să aducă schimbarea în bine în colectivitatea, oraşul sau ţara în care trăiesc.

Printre mentorii care o inspira pe Sandra şi care au pus suflet în povestea fundaţiei se numără: Neagu Djuvara, Georgeta Filitti şi Vintilă Mihăilescu.

STUDII  si  BURSE

1983-1985 – Elevă a Liceului Arsakeio, Atena – Psihiko, unde învaţă şi devine fluentă în limba neo-greacă

1991 – Absolventă a Liceului “George Calinescu” (în prezent “Jean Monnet”), clasa de matematică-fizică

1995 – Absolventă a Facultăţii de Filologie, Universitatea din Bucureşti – Secţia Română/Engleză. Lucrarea de diplomă despre opera lui Max Blecher, coordonată de prof. Nicolae Manolescu.

1993-1994 – Participare la cursurile istoricului Virgil Cândea despre “Mărturii româneşti peste hotare, organizate de Facultatea Hyperion.

1995-1996 – Bursă postuniversitară de un an acordată de “Fundaţia Onassis” din Atena, în cadrul căreia a urmat cursurile de literatură şi civilizaţie neo-greacă de la Universitatea Panteios. Studii finalizate prin lucrarea (în neogreacă) cu titlul În căutarea scriitorului pierdut” despre cartea scriitorului grec Michel FaisAutobiografia unei carti”.

Sept/oct – 1996 – Curs de doua luni la “Asser Insitute for Librarians” – Haga, Olanda

1996-1997 – Curs organizat de Ministerul Afacerilor Externe, frecventat în urma intrării prin concurs la M.A.E. – cursuri de Drept internaţional, istorie şi diplomaţie

2017-2019 – Master Studii Vizuale şi Societate, finalizat cu lucrarea de dizertaţie cu tema “Imaginea îngerului contemporan – Democratizarea divinităţii sau psihologii invizibili”, coordonată de profesorii Vintilă Mihăilescu şi Ciprian Tudor, S.N.S.P.A. Bucureşti

EXPERIENTA  PROFESIONALA

1997-1998 – Ministerul Afacerilor Externe, Direcţia OSCE şi Consiliul Europei, funcţionar

1998-2000 – Centrul de Informare şi Documentare al Consiliului Europei în România, asistent director, traducător documente CoE şi bibliotecar

2000-2007 –  Karl Heinz Dietrich International Spedition, firmă germană de logistică  – Key Account Manager, Customer Service Manager şi Director Comercial

2007 – prezent – Fundatia Calea Victoriei 2007 – membru fondator, furnicuţă şi preşedinte

Proiecte originale dezvoltate în cadrul “Fundaţiei Calea Victoriei”:

Senso Tv: Interviu cu Sandra Ecobescu.

Foto sus – Valentina Balasa Ario