Plimbare prin Bucurestii primarului Pache Protopopescu. De la Foisorul de Foc la Hala Traian
 

Va invitam la o plimbare printr-una dintre cele mai elegante zone rezidentiale ale Bucurestiului vechi.

Urbanistul Andrei Popescu (ideiurbane.ro) ne va povesti despre marile schimbari aparute in orasul nostru in secolul 19 si la inceputul secolului 20 si despre cum au influentat ele viata de zi cu zi a locuitorilor.

Calatoria noastra incepe de la Piata Foisorul de Foc si continua pe una dintre axele dezvoltate la sfarsitul secolului 19, catre Piata Pache Protopopescu. In “Rondul lui Pache” ne vom opri ca sa discutam despre ce a insemnat  dezvoltarea de tip haussmannian atat la nivel european cat si, in mod concret, in Bucuresti. Vom vedea cum arata orasul Bucuresti inaintea trasarii acestor axe si modul in care s-a gandit viitoarea sa dezvoltare.

Vom patrunde apoi in zona rezidentiala a orasului de inceput de secol 20. In plimbarea pe strazile cu traseu sinuos, vom discuta despre modul de viata din aceea perioada, despre comunitate si modurile de socializare. Tipul de locuire si parcelarea tradiţionala sunt doua elemente pe care le vom detalia.

Traseul ales include strazi care inca pastreaza atmosfera Bucurestilor de inceput de secol: Sfantul Stefan, Zefirului, Stefan Mihaileanu sau Popa Soare.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!