Personaje feminine din mitologia greacă
 

Trăim înconjuraţi de poveşti, de mituri, de legende, de personaje care ne sunt familiare, dar le cunoaştem cu adevărat?

Poate sunteţi tentaţi să vă întrebaţi ce relevanţă are pentru mine să ştiu cine a fost Circe şi ce vrăji făcea pe insula sa? Sau ce rost are să ştiu că Psyche era gata să moară din iubire pentru Eros? Dar toate acestea sunt instanţe foarte actuale, care în spatele poveştii ascund arhetipuri, ce cuprind în ele înţelepciunea imaginarului colectiv.

Fiecare dintre eroinele alese cuprinde instantanee ale femininului în care ne putem regăsi sau cu care ne putem confrunta oricând.

Carl Jung şi Marie-Louise von Franz, succesoarea sa şi reprezentantă a şcolii jungiene, propun o apropiere inedită de lumea basmului, precum şi o cheie de interpretare care ni le poate aşterne la picioare, într-o lumină nouă, în care ne putem apropia de ele cu mirările adultului.

În acest curs, vă invit să descoperim personaje feminine surprinzătoare şi încercările prin care trec, într-o călătorie parfumată, magică – la propriu, dureroasă, uneori sângeroasă, foarte improbabilă.

1. Mitul şi importanţa sa în contemporaneitate. Cheia interpretării arhetipale a lui Carl Jung şi a şcolii sale de gândire.

2. Afrodita & scoica. Mitul „naşterii” Afroditei şi semnificaţia sa.

3. Psyche & Eros. Povestea de dragoste sau „trezirea la realitate”.

4. Circe & Penelopa. Amanta-vrăjitoare şi soţia fidelă a eroului călător.

5. Persefona & Hades. Femininul ca simbol al renaşterii şi al călătoriei între lumi.

Sursa imagine – https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Circe_by_Wright_Barker_(1889).jpg

Cumpără »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!