Ce mistere ascunde Tarotul? Istoric, simboluri, semnificaţii
 

Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de luni, în intervalul 19:00-21:00.

Ce este tarotul şi de ce a generat un asemenea interes popular, cel puţin în ultimii 50 de ani? Oricare dintre noi, cu siguranţă, a surprins cel puţin o scenă într-un film sau serial, în care o ghicitoare aşează cărţile pe masă, în semi-întuneric, şi ultima către care îşi îndreaptă mâna este „Moartea”. Şi-aşa se declanşează curiozitatea.

Ce altceva sunt „Nebunul”, „Turnul”, „Marea Preoteasă”, „Spânzuratul”, dacă nu posibile personaje care ar putea rescrie „Alice în ţara minunilor?”. Care sunt toate chipurile care îmbracă, pe rând, cărţile de tarot?

Ce legătură există între banalele cărţi de joc şi desenele complicate de pe cărţile de tarot? Când ne gândim la tarot, ne gândim automat la magie sau divinaţie. Şi mai departe? Ne gândim la Orient sau Occident?

Iată doar o parte dintre întrebările care învăluie aceste cărţi, care pe măsură ce se dezvăluie, ne fac şi mai curioşi. Vă propun deci un curs care să expună un scurt istoric şi o introducere într-unul dintre cele mai misterioase obiecte – tarotul – care ne însoţeşte încă din secolul 15.

Temele celor cinci întâlniri sunt:

1. Scurt istoric al tarotului. Când a apărut, unde, în ce formă, pentru ce era folosit. Structura tarotului – arcana mică şi arcana mare.

2. Arcana mică. Simbolurile din spatele celor patru suite. 

3. Prima jumătate a arcanei mari. Care sunt chipurile care o populează.

4. A doua jumătate a arcanei mari. Care sunt chipurile care o populează.

5. Ilustrările tarotului. Cum a fost desenat de-a lungul timpului şi ce influenţă au avut interpretările artistice asupra lui.

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, vei primi  un link cu ajutorul căruia vei accesa cursul pe Zoom.us. 

Pictură: Walter Crane, The Bridge of Life (1884)

Cumpără »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!