Vă invităm luni, 7 octombrie, de la ora 19:00, la un nou eveniment cu Augustin Ioan, doctor în arhitectură, profesor universitar la UAUIM Bucureşti, Doctor al Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti şi licenţiat în teologie ortodoxă Honoris Causa al Center for Traditionalist Orthodox Studies, Etna, CA, SUA, care va avea loc în spaţiul elegant, generos şi discret al Palatului Cesianu-Racoviţă.
Arhitectura perioadei dintre Matei Basarab şi până după moartea martirică a lui Constantin Brâncoveanu are câteva caracteristici unice: a primit o infuzie de teologie din tradiţia proprie, a fost informată de amintirea arhitecturii bizantine, revenită prin filiera nord-italianã şi dă seama despre un program în acelaşi timp cosmopolit şi de ridicare a propriului loc cultural, de sinteză şi monumentalizare.
Un sfert de secol de linişte în ţară, de relativă prosperitate şi de program simbolic, teologic şi estetic la vârf, face din arhitectura religioasă şi laică din vremea aceea o perioadă de maximum în istoria Valahiei, în orice caz până când standardul a fost din nou ridicat de regii României.
Conferinţa explică programul, procedeele şi reuşitele acestui demers de peste un secol, observând că se făcea aici arhitectură brâncovenească mult după moartea martirică a Brâncovenilor şi, din nou, după 1881, dar cu precădere în România Mare.
Pentru o experienţă completă, dar mai ales fresh şi răcoritoare, vă întâmpinăm la acest eveniment cu cea mai neplictisitoare limonadă – SLooP LemOnia.
Taxa de participare achitată pentru acest eveniment, în cazul în care nu mai puteţi participa, nu poate fi restituită, având în vedere logistica specială.
*** Vă rugăm să aveţi în vedere că la acest eveniment se vor face fotografii. Aşadar, prin înscrierea şi participarea la eveniment sunteţi de acord cu postarea acestora pe canalele noastre de social media, în scopul promovării.
Palatul Cesianu-Racoviţă se află în centrul Bucureştiului şi în vecinătatea celor mai importante repere culturale ale oraşului: Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Biblioteca Central Universitară.
O clădire cu o istorie fascinantă este redată astăzi unei funcţii nobile: aceea de a adăposti opere de artă şi o activitate dedicată dezvoltării pieţei româneşti de artă, şi anume Galeria Artmark.