Mari doamne ale României
 

Se spune ca in spatele fiecarui barbat de succes se afla o femeie puternica care il sustine, il incurajeaza si il iubeste.

Acelasi lucru poate fi spus si despre o tara. In spatele destinului unei tari se afla intotdeauna femeile care, la fel de mult precum barbatii, au contribuit si contribuie la construirea si modelarea istoriei acelei natiuni.

Implicandu-se cu precautie in sfera politica si in afacerile de stat pentru a servi si promova interesele tarii lor, creand oportunitati de instruire si afirmare pentru generatii la rand de pictori si muzicieni, contribuind la efortul de razboi si militand pentru cauzele celor nedreptatiti, mame, sotii, diplomati si artisti in acelasi timp, marile doamne ale Romaniei secolului 19 si inceputului de secol 20 si-au lasat amprenta incontestabila asupra istoriei tarii noastre.

Daca nu ar fi fost femei precum Martha Bibescu, Elena Vacarescu, Florica Bagdasar, Ella Negruzzi sau Regina Maria, Romania pe care o stim azi, istoria noastra si mostenirea culturala cu care ne place sa ne mandrim, ar fi fost cu totul altele.

Fundatia Calea Victoriei va invita sa participati la o conferinta care onoreaza toate aceste mari femei care au jucat un rol important atat pe scena, cat si in culisele istoriei Romaniei. Femei care, uneori, au devenit romance prin alegere si prin casatorie, nu prin nastere, si care si-au dedicat viata aceste tari, fiind mereu inainte vremurilor lor, adoptand moda vestica in timp ce sotii lor inca purtau straie orientale, sustinand cauzele diplomatice ale Romaniei in cercurile inaltei societati din Europa de Vest, promovand artele si contribuind la educatia celor tineri, si care au sperat sa modeleze o tara cu care generatiile urmatoare sa fie mandri.

Va asteptam pentru a face impreuna o calatorie in timp si pentru a le cunoaste indeaproape pe aceste mari doamne, impartasindu-le visele, iubirile si sperantele, plimbandu-ne alaturi de ele pe strazile Bucurestiului de altadata. Vom vorbi despre arta, muzica, feminism si istorie, despre Romania cum era odata si despre cele care au contribuit la formarea imaginii femeii moderne in societatea romaneasca.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!