La Belle Epoque la Conacul Bellu
 

NU MAI SINT LOCURI LA ACEST EVENIMENT !

Va invitam simbata 17 septembrie, de la ora 11:00, la o conferinta sustinuta de doamna Georgeta Filitti despre La Belle Epoque si reperele acestei perioade efervescente din istoria Europei.

La Belle Epoque, despre care se povesteste cu atita nostalgie, reprezinta o perioada marcata de optimism, curente artistice inovatoare (Art Nouveau, Impresionism), dar si de descoperiri tehnologice si medicale senzationale.

In cadrul primitor si cochet, cu parfum de secol XIX, al Conacului Bellu de la Urlati, vom afla povesti si intimplari din viata membrilor acestei familii boieresti marcante. Unul dintre cei despre care se va povesti este Georges de Bellio, medic homeopat, colectionar si sustinator al unor pictori impresionisti necunoscuti in acea vreme cum ar fi Monet, Sisley sau Renoir.

Conacul Bellu de la Urlati este unul dintre cele mai frumoase conace din Tara Romaneasca si adaposteste o parte importanta din colectiile baronului Alexandru Bellu.

Transportul la Urlati se va face cu masina participantilor. Cei care nu au mijloc de transport vor putea participa prin amabilitatea celor cu masina care ii vor gazdui. Organizarea pe masini va fi facuta de fundatie.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!