INSPIRE ME! Dialogurile din Salonul Victoriei: Invitat dirijorul Tiberiu SOARE
 

Vă invităm la al doilea eveniment din seria întâlnirilor “INSPIRE ME”, dialoguri derulate în Salonul Fundaţiei Calea Victoriei în cadrul cărora Sandra Ecobescu va sta de vorbă cu oameni charismatici, profesionişti excepţionali din domenii umaniste sau culturale, care inspiră sute de oameni pasionaţi de arte, cultură şi educaţie.

Invitatul din luna mai este Tiberiu Soare, dirijor al Operei Naţionale Bucureşti, unul dintre primii lectori de la Fundaţia Calea Victoriei, autorul celor două cărţi muzicale, unice în peisajul cultural românesc: “Pentru ce mergem la Operă?” şi “Nouă poveşti muzicale“.

Tiberiu Soare este muzicianul din tânăra generaţie care coboară de pe “piedestalul” dirijorului misterios şi se apropie de publicul de toate vârstele pentru a povesti despre frumuseţea muzicii clasice şi a muzicii de operă, cu pasiune, umor, erudiţie şi făcând asocieri inedite între diverse domenii culturale.

Vom povesti despre inspiraţie, despre modele, despre cum lucrezi cu o orchestră şi cu artişti-solişti în căutarea spectacolului “perfect”, despre muzica clasică şi alte feluri de muzici pe care Tiberiu le iubeşte, despre compozitorii preferaţi şi momentele dificile sau pline de inspiraţie din timpul unui concert.

La final vă invităm la un pahar de vin, iar publicul va putea să adreseze întrebări invitatului nostru din această după-amiază. 

Inspire Me – Dialogurile din Salonul fundaţiei – care îşi propun să prezinte într-o manieră relaxată poveştilor unor oameni pe care îi admirăm, care fac lumea mai frumoasă şi care ne inspiră – vor fi transcrise şi se vor transforma într-un nou proiect editorial. Astfel ne propunem să ajungă aceste poveşti interesante şi idei incitante dincolo de graniţele oraşului şi de limitele sălilor noastre de curs, în ţară şi în străinătate.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!