O campanie a Fundatiei Calea Victoriei si a Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti

Imblanzirea cartilor este o campanie de sensibilizare si implicare a publicului fata de lectura si intelegerea cartilor de calitate.

Tema campaniei porneste de la faptul ca majoritatea tinerilor percep cartile ca pe obiecte straine, care par inutile sau pot speria datorita lipsei de experienta a lecturii si a intelegerii textului. Scopul principal al campaniei este atragerea tinerilor catre lectura acoperind toate genurile: proza, poezie, teatru, eseu.

Ne-am dori ca modul de a privi cartile sa se schimbe in sensul unei umanizari a textelor prin practica dialogului si a interpretarii. Modul de abordare a subiectelor si relatia cu publicul, in special cel tinar, va fi unul deschis si non-conformist, evitind abordarea elitista.

Lectura va fi prezentata copiilor si tinerilor ca o activitate esentiala pentru dezvoltarea imaginatiei, inteligentei, limbajului, trasarea propriului destin si a unei evolutii profesionale frumoase.

Fiecare eveniment poate porni de la o carte sau un autor important roman sau strain, din antichitate pina in zilele noastre.

Vor fi vizati si parintii pentru a fi deveni constienti ca lectura trebuie sustinuta prin eliminarea vizionarii TV excesive si a timpului indelungat petrecut pe calculator, internet.

Evenimentele vor consta in Lectura de text, facuta de autor sau de un actor, urmata de discutie intre gazde si public. Evenimentele vor fi gindite pentru trei categorii de public – copii (clase primare), adolescenti (gimnaziu) si tineri (elevi mari si studenti). Adultii pot de asemenea sa participe la evenimentele din cadrul campaniei.

Evenimentele se vor derula in locuri aflate in centrul orasului, care au legatura cu artele sau lectura: Teatrul Odeon, Ceainaria Carturesti sau in locuri publice, parcuri sau scoli.

EVENIMENTELE campaniei:

Parteneri:Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!