Fundaţia Calea Victoriei lansează tururile ghidate online, în Bucureşti şi alte oraşe
 

Oraşul rămâne al nostru! Nu ieşim din casă, dar continuăm să explorăm străzile încărcate de istorie din centrul Bucureştiului. La pas, pe îndelete, cu ochii pe clădirile de patrimoniu ale oraşului: Palatul Regal, Casa Vernescu, biserica Mântuleasa, Muzeul Ţăranului Român, muzeul Zambaccian, casa Filipescu-Brâncoveanu sau Palatul Auschnit.

Primăvara aceasta se împlinesc 11 ani de când Fundaţia Calea Victoriei organizează tururi ghidate în Bucureşti. Nu ne oprim din învăţat, chiar dacă stăm în casă, continuăm explorarea prin tururi ghidate online.

Aşezaţi confortabil în fotoliu sau pe canapea, ne conectăm şi urmărim atenţi poveşti despre palate, oameni de seamă, anecdote şi întâmplări deosebite, istorisite de Anita Sterea.

Descoperă şi tu frumuseţea zonelor istorice din Bucureşti la tururile online programate în luna aprilie:

Descoperă Mahalaua Mântuleasa – Tur ghidat online, in 3 aprilie 2020

Mahalaua Mântuleasa este o zonă cu rol important în formarea capitalei aşa cum o ştim noi astăzi. Străzile Mântuleasa şi Popa Soare ocupă un loc aparte în universul lui Mircea Eliade care, fascinat de aceste locuri cu aer atemporal, va plasa o parte din acţiunile nuvelelor sale în această zonă. La tur descoperim povestea mahalalei Mântuleasa, vorbim despre intelectualii ce şi-au legat existenţa de această zonă a Capitalei: Mihai Eminescu, Mircea Vulcănescu, Mircea Eliade şi Marin Preda.

Descoperă zona Capitale – Dorobanţi – Tur ghidat online, in 21 aprilie 2020

O plimbare în zona cuprinsă între Bulevardul Aviatorilor şi Bulevardul Dorobanţi – zona străzilor cu nume de Capitale – reprezintă în Bucureştiul zilelor noastre o adevărată călătorie în timp. Explorăm străzile cu nume de capitale şi povestim despre familia Filipescu, Institutul de Istorie Nicolae Iorga, Garajele Regale, Statuia Aviatorilor, Capela Sacre Coeur, Muzeul Hărţilor etc.

O plimbare La Şosea: Descoperă Şoseaua Kiseleff – Tur ghidat online, in 30 aprilie 2020

Descoperi frumuseţea caselor şi monumentelor de pe Şoseaua Kiseleff şi afli povestea oamenilor care le-au construit. Pe această stradă, la 8 februarie 1859, a trecut domnitorul Al. I. Cuza, când a intrat în Bucureşti iar în 10 mai 1866, tot aici, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen (Carol I) primeşte, din partea primarului de atunci al Capitalei, Dumitru I. Brătianu, cheia oraşului.

Atenţie! :) Tururile ghidate online se desfăşoară indiferent de condiţiile meteo, fără oboseală & dureri de picioare şi ai acces la ele chiar dacă locuieşti în alt oraş din România sau din străinătate.

E simplu să participi: te înscrii pe [email protected], plăteşti taxa de participare, iar cu o zi înainte de data începerii primeşti pe mail linkul pe care urmăreşti turul.

foto: Roza Zah


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!