REVANSA FEMINITATII /

Fundatia Calea Victoriei si Opera Nationala Bucuresti va invita joi, 7 martie, de la ora 19.30, la o conferinta-eveniment cu charismaticul dirijor si povestitor Tiberiu Soare, care ne va vorbi despre opera “Nunta lui Figaro” si autorul acesteia, Wolfgang Amadeus Mozart.

Le Nozze di Figaro” – triumful praghez al lui Mozart – este o opera in care inocenta si erotismul plutesc in aer. Asistam la o lunga si lenta rasturnare de situatii, iar balanta este in continua miscare: aparent masculinul detine controlul insa, la finalul povestii,  femininul este cel care predomina. Opera “Nunta lui Figaro” este un imn adus frumusetii pe care femeia o aduce in lume, prin capacitatea sa de a rabda si de a ierta. Nu se poate spune ca este o opera crestina, ci mai degraba influentata de un curent neopagin, in contextul barocului tirziu, prefigurind, totodata, elemente romantice.”

Aceste evenimente lunare continua seria de evenimente din anul 2012, despre care puteti citi aici.

Tiberiu Soare este unul dintre cei mai valorosi si cunoscuti dirijori din tanara generatie. Dincolo de talentul de dirijor, Tiberiu este un povestitor pasionat si pasionant, capabil sa apropie publicul larg de opera marilor compozitori intr-o forma neconventionala, erudita dar si cu umor.

Programul cultural Pentru ce mergem la Opera?”, initiat in ianuarie 2012 de Fundatia Calea Victoriei impreuna cu Tiberiu Soare si gazduit cu generozitate de ONB, isi propune sa initieze tinerii si publicul larg in frumusetea si complexitatea muzicii de opera, prin ab Bordarea tematicii ei in cadrul unor conferinte-eveniment. Noutatea proiectului consta in abordarea tematicii muzicii de opera intr-o maniera interactiva si relaxata, ce permite apropierea publicului de un stil de muzica pe cat de spectaculos pe atat de greu accesibil pentru cei neinitiati.

Subiectele/Operele abordate in cadrul conferintelor fac parte din repertoriul actual al Operei Nationale Bucuresti, astfel incat, dupa familiarizarea cu cateva notiuni teoretice si istorice in cadrul conferintelor sustinute de Tiberiu Soare, participantii pot vedea sau revedea cu alti ochi operele aduse in discutie, consolidindu-si cunostintele prin experienta personala.

Biletele pentru aceste conferinte pot fi achizitionate de la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti, sau on-line.

imaginea este preluata de aici: http://www.esplanadeyouths.com/?p=327


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!