Vă invităm în data de 14 octombrie, ora 19:00, la Capşa, să ne bucurăm împreună de poveştile unuia dintre cei mai surprinzători scriitori şi longevivi cafegii de la noi.

Gh. Florescu este autorul cărţii de memorii “Confesiunile unui cafegiu“, una dintre cele mai populare cărţi româneşti publicate în ultimii ani.

Cu un neaşteptat, surprinzător talent literar, Gheorghe Florescu povesteşte despre dedesubturile aşa-numitului „comerţ socialist“, comerţ aflat, în mare parte, în mâinile Securităţii. Mica istorie se intersectează cu istoria cea mare în aceste pagini scrise cu vervă, îmbibate de atmosfera României anilor ’60-’70-’80, cu descrieri incredibil de amănunţite ale străzilor bucureştene de altădată, cu poveşti adevărate şi personaje pitoreşti, multe încă în viaţă, multe bine cunoscute. Confesiunile unui cafegiu, care se încheie cu evenimente din zilele noastre, fac inteligibilă o lume – lumea din care s-a născut realitatea de azi.” – Editura Humanitas

Domnul Florescu ne va istorisi cu mult umor şi înţelepciune despre începuturile cafelei la noi în ţară, despre scriitori români, personalitaţi şi cafenele celebre din Bucureşti. De asemenea participanţii vor putea savura o cafea Avedis preparata în “laboratoarele” invitatului nostru.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!