Descopera Centrul vechi al Bucureştiului

Vă invităm la o plimbare prin Centrul Vechi pentru a redescoperi atmosfera Bucureştiului din perioada Belle Epoque. Vom readuce la viaţă această perioadă fascinantă şi vom discuta, luând drept exemple monumente istorice, despre cum arăta lumea hanurilor bucureştene, a bistro-urilor, dar şi lumea spirituală, a mănăstirilor şi bisericilor.

Viaţa socială era strâns legată de schimbările economice ale vremii. Vom afla povestea străzii Lipscani, cunoscută mai ales pentru comercianţii care îşi vindeau mărfurile de-a lungul ei. Pe această stradă, vom vizita Muzeul Micului Paris, un loc de care puţini dintre bucureşteni au aflat.

Vom dezvălui şi poveştile cu prinţi şi prinţese ale Curţii Domneşti. Vlad Ţepeş este cel care consolidează cetatea construită la sfârşitul secolului al XIV-lea de Mircea cel Bătrân şi o transformă în Curte Domnească asemănătoare celei de la Târgovişte. Din acel moment, Curtea Domnească începe să se dezvolte şi să-şi consolideze rolul în relaţiile politice ale Principatelor. Din ansamblul Curţii Domneşti, astăzi se mai pot vedea Palatul Voievodal, Biserica Curţii Domneşti (Biserica Buna Vestire), crama, locuinţe şi grădini.

Vom admira împreună monumente istorice: Hanul lui Manuc, Biserica Sfântul Dumitru de Jurământ, Mănăstirea Stavropoleos, Palatul Poştelor (azi Muzeul Naţional de Istorie), Palatul Caru cu Bere, Palatul CEC, Palatul Băncii Naţionale a României, Palatul Bibliotecii Naţionale,  Hanul cu Tei sau Pasajul Vilacrosse.

Testimonial: „A fost o experienţă extrem de plăcută şi interesantă. Deşi trăiesc dintotdeauna în acest oraş, azi am constatat că sunt locuri pe unde am trecut de mii de ori şi nu am observat multe lucruri. Cu ajutorul Anitei am ajuns să privesc azi oraşul meu cu alţi ochi şi… cu mândrie. Vă mulţumesc foarte mult şi în special Anitei, care nu e numai foarte bine pregătită şi pasionată de ceea ce face, dar şi o persoană extrem de agreabilă.” (G.M.)

Imagine preluată de aici: http://www.akpool.co.uk/postcards/24241100-postcard-bukarest-rumaenien-strada-lipscani-manufactura-4-la-wilhelm-tell