Descopera Albumul “SoNoRo Conac”
 

Avem bucuria să vă invităm sâmbată 7 decembrie, de la ora 11.00, la Caru’ cu Bere (Crama – subsol), la prezentarea albumului Sonoro Conac, care cuprinde lucrările fotografului Şerban Mestecăneanu şi texte scrise de Luiza Zamora, cu un concept grafic semnat de Corina Duma. Albumul a fost lansat în aceasta toamna, in cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului SoNoRo.

În cadrul evenimentului ne vom delecta cu un moment muzical susţinut de violistul Răzvan Popovici, împreuna cu violonista Alexandra Bobeico, care vor canta: W.A.Mozart – Duet in sol major pentru vioara si viola si Passacaglia de Johann Halvorsen, dupa o tema de G.F.Händel.

şi de o scurtă prezentare a fotografului Şerban Mestecăneanu, cel care semnează frumoasele şi surprinzătoarele fotografii din album.

De asemenea, vom viziona un scurt film documentar care prezintă două dintre conacele incluse în album. Filmul este urmat de prezentarea dlui. Nicolae Bănică-Ologu, directorul Memorialului Nicolae Bălcescu – unul dintre conacele în care s-a cântat de-a lungul seriei de concerte “Sonoro Conac”.

Albumul Sonoro Conac transpune în imagini povestea a unsprezece clădiri de patrimoniu din România, unde muzicienii SoNoRo au susţinut vara aceasta concerte camerale.

Felul în care muzica de cameră umple aceste spaţii este vizibil în fotografiile albumului. Muzica şi arhitectura sunt interconectate, iar datoria artistului, fie el muzician, arhitect sau fotograf, este să sedimenteze această conexiune şi să atragă atenţia asupra importanţei sale”, spune Şerban Mestecăneanu, fotograful albumului Sonoro Conac.

Desfăşurată sub titulatura “Sonoro Conac”, seria de concerte de muzică de cameră a fost iniţiată pe 24 iunie, la Casa Mincu din Bucureşti, şi s-a încheiat pe 30 septembrie 2013, la Palatul Bánffy – Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, având ca scop revitalizarea şi promovarea moştenirii arhitecturale şi culturale româneşti.

În afara celor două edificii de patrimoniu deja numite, concertele Sonoro Conac au avut loc în clădiri de patrimoniu restaurate sau în curs de restaurare precum Conacul Petre P. Carp (Ţibăneşti, jud. Iaşi), Conacul Udrişte-Năsturel (Hereşti, jud. Giurgiu), Castelul Cantacuzino (Buşteni, jud. Prahova), Castelul Teleki (Gorneşti, jud. Mureş), Vila Golescu (Câmpulung-Muscel, jud. Argeş), Muzeul Memorial Nicolae Bălcescu (Valea Bălcească, jud. Vâlcea), Mănăstirea Curtea de Argeş (Curtea de Argeş, jud. Argeş), Portul Cultural Cetate (Cetate, jud. Dolj) şi Castelul Bran (Bran, jud. Braşov).

Albumul de fotografie Sonoro Conac este rezultatul proiectului iniţiat de Asociaţia Sonoro, cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale şi al Ordinului Arhitecţilor din România.

Participanţii vor avea ocazia de a cumpăra acest elegant album, ce nu poate fi găsit în librării, document în care arhitectura, patrimoniul şi muzica clasică se întâlnesc într-o formulă armonioasă şi incitantă. – Un foarte frumos cadou pentru Crăciun:)

participarea la eveniment se face pe bază de înscriere pe [email protected] , având în vedere că locurile sunt limitate


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!