Curs de Ilustraţie florală şi decorativă
 

Pentru artişti, florile au fost şi sunt una dintre principalele surse de inspiraţie. Fiecare floare sau plantă este unică, iar cursul de ilustraţie pe care ţi-l propunem îţi oferă variate metode de a o reproduce cât mai fidel.

La cursul de Ilustratie florală şi decorativă înveţi să faci schiţe de flori în creion, să le desenezi cât mai realist, apoi să le stilizezi şi să le incluzi în compoziţii cât mai armonioase.

Vei exersa cele mai des folosite tehnici de pictat în acuarelă: ud pe ud, ud pe uscat, pictură la negativ, margini clare sau neclare etc. Îţi arătăm cum poţi folosi efecte speciale folosind masking fluid, sare, şerveţel sau ceară.

Atelierul va fi structurat în trei întâlniri:

1. Desenezi şi pictezi realist ilustraţii cu plante. Începi cu realizarea schiţei, folosind ca sursă de inspiraţie o floare reala sau o imagine. Apoi, transpui schiţa în desen şi în acuarelă. Înveţi să redai petale de flori în umbre şi lumini, frunze cu nervuri, inspirat fiind de ilustraţiile botanice, realiste, ale artiştilor Albrecht Durer şi Vincent van Gogh. Pentru fiecare operaţiune, vei primi sprijinul lectorului.

2. Exersezi realizarea unei ilustraţii botanice proprii, cu cât mai puţin ghidaj din partea lectorului. Vei reproduce o imagine florală folosind tehnicile şi informaţiile învăţate la prima întâlnire.

3. Prin noi exerciţii, deprinzi regulile şi tehnicile necesare pentru realizarea unei ilustraţii decorative cu flori. Foloseşti ca reper flora din arta murală, Art Nouveau, arta veche a manuscriselor şi arta naivă.

Atelierul se va încheia cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri şi teme de dezvoltat pe viitor.

Lucrările făcute la curs şi lăsate la sediul fundaţiei pot fi ridicate timp de 10 zile de la finalizarea cursului. Pentru că spaţiul nu ne permite, ele nu vor fi depozitate pentru o perioadă mai îndelungată. Vă mulţumim pentru înţelegere.

imagine sus: A watercolor study by Martin Schongauer, 1472.

preluata de aici: https://piminy.wordpress.com/category/watercolor/

 

Imagine jos – Mucha

Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!