Cum să-ţi îmbunătăţeşti stima de sine?
 

Cursul are loc online.

De obicei confundată cu încrederea în sine, stima de sine este de fapt o componentă a personalităţii mult mai profundă decât ne imaginăm şi decât se vorbeşte.

Stima de sine se construieşte încă din primii ani de viaţă, iar în funcţie de context, experienţe, relaţia cu părinţii şi cu mediul de învăţare, stima de sine poate să fie mai mult sau mai puţin înaltă, dar şi stabilă sau instabilă.

Vestea bună este că „Nimic nu este definitiv”, aşa că stima de sine poate fi îmbunătăţită, crescută şi/sau stabilizată, indiferent de momentul în care te afli.

La atelier vom clarifica care sunt componentele stimei de sine şi ce ai de făcut pentru a le îmbunătăţi. Vei avea ocazia să lucrezi practic pentru fiecare sector relevant al vieţii tale.

Atelierul se va desfăşura pe parcursul a patru şedinţe, cu o durată de două ore fiecare. Fiecare întâlnire are 30% elemente teoretice şi 70% elemente practice.

Temele atelierului de îmbunătăţire a stimei de sine sunt:

1. Ce este stima de sine, cum influenteaza stima de sine Cariera ta. Exerciţii individuale de conştientizare şi formulare a obiectivelor atât despre stima de sine, cât şi din sfera carierei.

2. Cum influenţează nivelul actual al stimei de sine latura financiară a vieţii tale şi cum reflecta starea ta de sănătate nivelul stimei tale de sine. Exerciţii individuale şi de grup de recunoaştere a convingerilor şi tiparelor mentale limitative despre bani. Exerciţii practice individuale de auto-stimă şi creştere a acceptării de sine.

3. În ce mod sunt influenţate relaţiile tale actuale de nivelul stimei tale de sine. Exerciţii de conştientizare a rolurilor şi tipurilor de relaţii existente în viaţa noastră. Stabilirea atitudinii îmbunătăţite şi a acţiunilor diferite  ce trebuie făcute de acum încolo. Concluzii.

4. Dezbatem concluziile şi rezultatele exerciţiilor desfăşurate la sesiunile anterioare şi între sesiuni. Vorbim despre provocările apărute în proces şi întocmirea unui plan de acţiune concret pentru dezvoltarea obiceiurilor sănătoase. Lucrăm în echipă pe format Mastermind.

Cu cât vei dori să te implici mai mult în procesul de transformare, cu atât vei obţine rezultate mai rapide cu efecte pe termen lung.

O implicare intenţionată constă în a parcurge şi exerciţiile propuse de la o sesiune la alta care, evident, îţi vor consolida obiceiuri noi, productive, şi percepţii mult mai satisfăcătoare faţă de persoana ta. Aşadar, stă în puterea alegerilor tale cât de mult îţi doreşti să devii o variantă îmbunătăţită a ta.

Cu o zi înainte de începerea cursului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi  un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.

Bibliografie opţională, recomandată de Editura For You:

Crede şi vei reuşi. Depăşeşte îndoielile, lasă trecutul în urmă şi deblochează-ţi întregul potenţial, Brian Tracy

Dependent de spirit, Bernstein Gabrielle

Fii tu, schimbă lumea! (E acum momentul?), Dr. Dain Heer

O viaţă cu totul nouă, Giovannini Lucia 

Ai încredere în viaţă!, Hay Louise 

foto: pexels.com

 


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!