Strategii de adaptare la schimbare – Atelier online

Întâlnirile au loc online, joi 4 şi vineri 5 iunie, de la 19.00-21.00.

Schimbarea este singura constantă din această lume. În realitatea în care trăim, schimbările apar la tot pasul. Nu le poţi opri şi pe majoritatea nici nu le poţi influenţa. Singurul lucru care este în totalitate alegerea ta este ATITUDINEA în faţa schimbărilor: „Nu poţi opri ploaia. Dar poţi învăţa să dansezi în ploaie”.

La atelierul strategii de adaptare la schimbare vei putea să:

• Înţelegi mecanismul schimbărilor şi cum sunt ele percepute de către creier
  • Conştientizezi modul în care ai abordat până acum schimbările (mai mult sau mai puţin conştient)
  • Identifici convingerile productive şi limitative în ceea ce priveşte schimbările pe care le-ai experimentat până acum
  • Găseşti resursele tale interioare care să te susţină în găsirea strategiilor mai productive de adaptare
  • Identifici strategii noi şi concrete de flexibilitate şi adaptare la schimbările din viaţa ta curentă
  • Primeşti sprijinul grupului pentru a implementa aceste strategii noi
  • Te pregăteşti să iniţiezi chiar tu schimbări în viaţa ta, în direcţia evoluţiei tale

Temele celor două întâlniri sunt:

1. Să ne cunoaştem. Ce este schimbarea şi cum o recunoaştem. Resursele mele în faţa schimbării. Recunoşti calităţile, abilităţile şi valorile pe care te poţi baza în continuare în perioade de schimbare

2. Iniţiază schimbarea în viaţa ta. Convingerile tale legate de schimbare. Identifici credinţele pe care le-ai moştenit, sau pe care le-ai implementat singur prin repetiţie, de-a lungul timpului, despre schimbare. Acelea dintre ele care nu te mai servesc vor constitui baza exerciţiilor de dezactivare şi înlocuire pe care le vom desfăşura în cadrul grupului. Împreună cu grupul găsim strategii noi de a te adapta perioadelor de schimbare.

Foto: Victor Ballesteros on Unsplash