Cristina Fieraru
 

Soprana Cristina Fieraru, în vârstă de 24 de ani, este proaspăt absolventă a studiilor de masterat din cadrul Facultăţii de Interpretare Muzicală a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, secţia Stilistică Interpretativă – Canto. În cadrul studiilor de licenţă şi master a studiat alături de soprana Iulia Isaev şi mezzosoprana Cristina Soreanu. În prezent îşi continuă dezvoltarea profesională tehnico – interpretativă cu mezzosoprana Ruxandra Donose.

De-a lungul anilor a avut şansa de a participa la masterclass-uri susţinute de personalităţi de renume internaţional precum Ruxandra Donose, Ramon Vargas, Leontina Văduva, Mariana Nicolesco şi Florin Estefan.

Este o prezenţă constantă a scenelor bucureştene, fiind invitată încă de la vârsta de 18 ani a Operei Naţionale Bucureşti, unde a debutat în calitate de membru al Studioului Experimental de Operă Ludovic Spiess în rolul Pamina, din opera Die Zauberflöte de Wolfgang Amadeus Mozart (2018). Tot la Opera Naţională Bucureşti participă ca solist invitat la concertele Armonii muzicale miniaturale (2023), Călătorii sentimentale în universul liedului, Unitate în diversitate şi Phoenix – între rugă şi renaştere (2022), Promenada Operei şi Seri de Operă Estivale (2020) şi Crăciunul Copiilor (2017, 2018).

A debutat în cadrul Festivalului Opera Mania şi Festivalul Chei în rolul Erste Dame din opera Die Zauberflöte de Wolfgang Amadeus Mozart, rolul Alice Ford din opera Falstaff de Giuseppe Verdi, rolurile Mimì şi Musetta din opera La Bohème de Giacomo Puccini, în rolul Contessa d’Almaviva din opera Le nozze di Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart, în rolul Dido din opera Dido and Aeneas de Henry Purcell, iar în cadrul Festivalului Operelor Independente a debutat în rolul Ileana din opera La Şezătoare de Tiberiu Brediceanu.

A debutat ca solistă în concerte vocal-simfonice pe scena sălii George Enescu a UNMB în Krönungsmesse, sub bagheta dirijorului Alexandru Ganea, pe scena Ateneului Român în prima audiţie absolută a Oratoriului Cântarea Cântărilor de Sabin Păutza, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal (2022), pe scena Filarmonicii Braşov în Missa brevis în Fa major – Hob XXII:1 de Joseph Haydn, sub bagheta dirijorului Andrei Stănculescu, alături de Corul de cameră Preludiu – Voicu Enăchescu, în cadrul turneului aniversar PRELUDIU 50 (2022), la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti în Oratorio de Nöel de Camille Saint-Saëns, sub bagheta dirijorului Andrei Iliescu (2022), pe scena Cazinoului din Sinaia în Missa brevis în Fa major – Hob XXII:1 de Joseph Haydn, sub bagheta dirijorului Andrei Stănculescu (2022), pe scena Filarmonicii Ion Dumitrescu Râmnicu-Vâlcea în Missa Popularis de Mårten Jansson (2021), pe scenele Filarmonicii Ion Dumitrescu Râmnicu-Vâlcea şi Filarmonicii din Piteşti în lucrările Krönungsmesse şi Exsultate Jubilate de Wolfgang Amadeus Mozart, sub bagheta dirijorului Andrei Stănculescu şi la Palatul Cotroceni în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu în prima audiţie a lucrării My heart is inditing de Georg Friedrich Handel (2019).

De la finalul anului 2021 este membră a Corului de cameră Preludiu – Voicu Enăchescu şi a apărut în ipostaze solistice la concerte susţinute pe scenele Ateneului Român, Catedralei Sf. Iosif din Bucureşti, precum Mille regretz şi Vox Humana – Corul de cameră „Preludiu – Voicu Enăchescu” (2023), în cadrul Festivalului Internaţional de Orgă Cantus Ecclesiae, In illo tempore, Concert aniversar extraordinar „PRELUDIU 50” (2022).

Forţa de muncă şi talentul pe care le posedă se reflectă în numeroasele sale mari premii, premii intai si premii speciale la competiţii naţionale şi internaţionale printre care Olimpiada Naţională de Interpretare Vocală, Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală “Emanuel Elenescu”, Concursul Naţional de Interpretare Muzicală “Paul Constantinescu”, fiind de asemenea şi finalistă în anul 2016 a Concursului International de Canto “Georges Enesco” (ediţia a 3-a) de la Paris, categoria Jeunes Chanteurs Professionnels (18-35 ani).

În mai 2017, soprana Cristina Fieraru a participat la evenimentul “O noapte în Bucureştiul Interbelic”, derulat în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Gheorghe Şincai în cadrul Nopţii muzeelor, unde a avut un recital de arii si duete celebre alături de baritonul Dan Macavei. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Calea Victoriei.

La începutul anului 2019 a participat la dubla relansare a cărţilor dirijorului Tiberiu Soare – “Pentru ce mergem la Operă?” şi “Nouă poveşti muzicale” – proiect marca Fundaţia Calea Victoriei. În cadrul lansării, soprana Cristina Fieraru a susţinut un recital de arii celebre din opere de Puccini, Donizzeti şi Mozart.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!