Cristina Fieraru
 

Studentă în anul II a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, secţia canto clasic la clasa sopranei Iulia Isaev.

Cea mai remarcabilă realizare a tinerei în vârstă de 20 ani este debutul în rolul Paminei din opera “Die Zauberflöte”, de W.A. Mozart, în anul 2018, la Opera Naţională Bucureşti în cadrul Studioului Experimental de Operă “Ludovic Spiess”, participarea în Concertele de Crăciun ale Operei Naţionale Bucureşti de pe scena mare si foaier în 2017 şi 2018 şi debutul în rolul Ilenei din “La Şezătoare” de Tiberiu Brediceanu în cadrul Festivalului Operelor Independente Iaşi 2018.

La începutul anului 2019 a participat la dubla relansare a cărţilor dirijorului Tiberiu Soare – “Pentru ce mergem la Operă?” şi “Nouă poveşti muzicale” – proiect marca Fundaţia Calea Victoriei. În cadrul lansării, soprana Cristina Fieraru a susţinut un recital de arii celebre din opere de Puccini, Donizzeti şi Mozart.

Este membră şi solistă a Corului Regal şi a corului universitar Musica Selecta, membră a Coralei “Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române şi a Corului Catedralei Sf. Iosif, membră a cvartetului Rubato, iar în trecut a fost membră a Corului de Copii Radio şi a Corului Consonance.

Forţa de muncă şi talentul pe care le posedă se reflectă în numeroasele sale mari premii, premii intai si premii speciale la competiţii naţionale şi internaţionale printre care Olimpiada Naţională de Interpretare Vocală, Concursul Internaţional de Interpretare Muzicală “Emanuel Elenescu”, Concursul Naţional de Interpretare Muzicală “Paul Constantinescu”, fiind de asemenea şi finalistă în anul 2016 a Concursului International de Canto “Georges Enesco” (ediţia a 3-a) de la Paris, categoria Jeunes Chanteurs Professionnels (18-35 ani).

Pe parcursul anilor de studiu a avut posibilitatea să lucreze cu nume sonore ale muzicii de operă precum sopranele Iulia Isaev, Georgeta Stoleriu, Leontina Văduva şi tenorul Marius Vlad Budoiu.

În mai 2017, soprana Cristina Fieraru a participat la evenimentul “O noapte în Bucureştiul Interbelic”, derulat în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Gheorghe Şincai în cadrul Nopţii muzeelor, unde a avut un recital de arii si duete celebre alături de baritonul Dan Macavei. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Calea Victoriei.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!