CONCERT Musica Viva “Contraste si surprize” Haydn, Prokofiev si Sostakovici
 

Va invitam simbata 19 octombrie, de la 17:00, la un concert de muzica de cameră, in compania pianistei  Andreea Butnaru si a violoncelistului Florin Mitrea, membri ai ansamblului “Musica Viva”.

“Ce face o muzica sa ne inveseleasca? Sau ce face sa ne intristeze? Sa fie combinatia de sonoritati sau forul nostru interior? De ce unii au compus muzici triste si altii muzici vesele? Raspunsuri si muzica de buna calitate veti afla in serata creata de pianista Andreea Butnaru si violoncelistul Florin Mitrea, in pagini celebre de Haydn, Prokofiev si Sostakovici.

Alaturi de ei, singurul acordeonist de muzica clasica din Romania, Fernando Mihalache, va conferi veseliei si tristetii culori exotice si ritmuri fierbinti; astfel, un instrument mult folosit si subestimat devine clasic prin fantasticul potential instrumental si prin calitatea celui care il canta.” – Andreea Butnaru.

Ce este inedit la acest eveniment este faptul ca distanta dintre muzicieni si public dispare, iar muzicienii intra in dialog cu participantii. Inainte de fiecare bucata muzicala vom afla povesti despre compozitori, contextul in care au creat si specificul bucatilor muzicale interpretate.

Evenimentul va avea loc sambata, 19 octombrie 2013, de la ora 17.00, in Sala George Enescu a UNMB.

La final, publicul va putea adresa intrebari, pe marginea temelor prezentate.

Concertul de muzica de cameră este organizat in parteneriat si gazduit cu amabilitate de “Universitatea Nationala de Muzica”.

Acest concert se inscrie in seria evenimentelor lansate in 2012 – DIALOGURI MUZICALE, proiect initiat de Fundatia Calea Victoriei si pianista Andreea Butnaru

Elevii si studentii care nu au mijloace materiale pot solicita gratuitate, printr-un mesaj pe [email protected] – si vor participa la concert, functie de locurile disponibile.

Imagine: Florin Mitrea (violoncel), Fernando Mihalache (acordeon clasic) si Andreea Butnaru (pian).


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!