Ce inseamna Abundenta, de ce ne-o dorim si cum o obtinem?
 

Pentru ca multi dintre cursantii nostri sint curiosi sa afle despre ce va fi vorba la cursul “Cum sa atragi abundenta in viata ta“, l-am rugat pe lectorul Eduard Bucescu sa ne povesteasca putin despre cum abordeaza acest subiect generos. :)

Care este cel mai important lucru pe care vrei sa-l retina cursantii tai, la incheierea atelierului?

E. B.: Cel mai important lucru care aş dori să fie reţinut de cursanţi la sfârşitul atelierului este că sunt foarte mici şanse ca cineva să-şi sporească abundenţa din viaţa sa dacă el nu o regăseşte DEJA în propria existenţă, manifestată într-o formă sau alta.

Trebuie să fii echipat cu conştiinţa abundenţei dacă vrei să vezi alte semne viitoare de abundenţă. Nu se poate costrui un proiect de abundenţă pentru viitor pe temelia constatării unei lipse în prezent. De aceea este recomandabil să căutăm orice canal, nu numai cel financiar, prin care se revarsă abundenţa în viaţa noastră ACUM.

Cu ce intrebari au venit cursantii seriei anterioare? Cu ce intrebari au plecat? Ce ai fi vrut sa te intrebe? Au avut vreo revelatie, ai putut sa-ti dai seama daca s-a schimbat ceva in atitudinea lor?

E. B.: Cred că revelaţia majoră a cursanţilor este că au dobândit îndrăzneala să admită că există bogăţie în existenţa lor, orice formă ar îmbrăca aceasta. Există o presiune atât de mare să ne concentrăm pe lipsuri, pe probleme, pe defectuoasa gandire de tip « Voi fi fericit când voi avea … » încât recunoaşterea contrariului, şi anume « Sunt fericit pentru că am … » oferă o perspectivă prea puţin încercată, dar atât de reconfortantă, care ne face să ne apreciem viaţa mai mult şi să nu o considerăm mediocră.

Cum poti fi generos cu cei din jur, daca situatia ta materiala nu este foarte buna?

E. B.: Generozitatea nu se mărgineşte numai la bani, deşi nici aspectul financiar nu este de neglijat. Insă putem oferi deopotrivă compasiune, empatie, răbdare, putem insufla speranţă, încredere, entuziasm. Sunt „lucruri“ de nepreţuit, de care mulţi semeni de-ai noştri sunt privaţi şi de care au mare nevoie. In plus, oferind astfel de daruri imateriale, sursa din noi nu va seca, dimpotrivă, se va îmbogăţi.

Insuflând altora speranţă sau entuziasm, noi înşine vom fi cuprinşi de şi mai multă speranţă şi entuziasm. Oferind, vom dobândi.

Cum alegi ce carti de dezvoltare personala merita citite? Ne poti recomanda cativa autori, cateva titluri?

E. B.: Oricât de banală ar fi o carte de dezvoltare personală care ne cade în mâini, tot are câteva idei puternice care ne pot schimba radical, dacă le-am aplica cu acribie. Doi autori geniali însă care au scris despre abundenţă şi al căror mesaj nu se poate perima sunt Bob Proctor, care insistă pe prosperitate şi afluenţă materială şi Wayne Dyer care are printre ideile lui cheie şi îndemnul de a te bucura plenar de viaţă, cu tot ce are ea de oferit.

Wayne Dyer vede cămări pline de abundenţă în toate datele existenţei, este un autor extrem de spiritualizat care reabilitează frumuseţea şi bogăţia vieţii, lucrând permanent la rădăcină, adică la conştiinţă, nu la acumulările exterioare, de importanţă secundară.

In cat timp crezi ca se vad efectele unui astfel de curs? Cum crezi ca-i ajuta pe participanti, in timp, frecventarea cursului?

E. B.: Vizibilitatea efectelor şi rapiditatea manifestării lor sunt indisolubil legate de dispoziţia noastră interioară, de cât de sinceri şi dornici suntem în demersul nostru de a îmbrăţişa conştiinţa abundenţei în numeroasele sale aspecte şi de a renunţa la mentalitatea lipsei, înfiltrată în mintea noastră prin educaţie sau expunere nediscriminatorie la media.

Nu există un timp dat pentru a vedea efectele, totul depinde de disponibilitatea noastră şi deschiderea faţă de schimbarea de gândire şi faţă de reinterpretarea existenţei într-o altă cheie.

Apreciezi ceea ce ai deja, dar cum faci asta fara sa te plafonezi?

E. B.: Conştiinţa abundenţei reprezintă un complex de idei şi de sentimente. Nu te poţi plafona cultivând o emoţie autentică şi benefică. Desigur, se pot schimba lucrurile materiale sau imateriale pe care le vizează conştiinţa noastră. E normal să nu ne dorim mereu acelaşi lucru. Insă fiecare nouă zi este un nou material pe care îl putem şlefui şi amplifica trecându-l prin mentalitatea abundenţei.

Existenţa noastră nu este precum un şantier arheologic unde descoperim semne şi urme de bogăţie până când acel depozit arheologic se epuizează. Putem ajunge la profunzimi nebănuite şi la culmi de bucurie şi recunoştinţă înfiltrând viaţa noastră cu mentalitatea abundenţei. Va ajuta inteligenţei noastre emoţionale, financiare, sociale.

Cultivând o stare benefică, întâmpinăm noi stimuli şi mereu alte experienţe situate pe aceeaşi lungime de undă şi de care ne putem bucura. Existenţa ni se va înfăţişa ca o cutie de rezonanţă a unei viori, va reda amplificat muzica din noi. Cu cât mai multă armonie şi bogăţie în melodiile pe care le executăm prin instrumentele de care dispunem (gânduri şi emoţii), cu atât simfonia pe care existenţa ne-o întoarce, amplificat, va fi mai memorabilă.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!