Călătoria interioară a transformării: eroul cu o mie de chipuri
 

Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de miercuri, în intervalul 19:00-21:00

Fie că eşti pasionat de istorie, mitologie, arhetipuri şi basmele populare, eşti antreprenor care caută o sursă de motivaţie şi inspiraţie în poveşti, sau eşti fan Harry Potter, Lord of the Rings, Star Wars sau Game of Thrones, Eroul cu o mie de chipuri te va inspira în călătoria personală şi îţi va oferi îndrumare pentru călătoria interioară a transformării. Prezentând subiecte precum visele, mitul renaşterii şi multe alte provocări din călătoria eroului, Campbell analizează omenirea dintr-o perspectivă mitologică si simbolică, subliniind felul în care poveştile din întreaga lume sunt de fapt o singură poveste: povestea noastră, a fiecăruia dintre noi. Ce înseamnă să pornim în călătoria noastră interioară? Înseamnă să fim responsabili şi asumaţi procesului nostru de transformare, dezvoltare şi evoluţie spirituală.

 

Eroul cu o mie de chipuri, studiul clasic transcultural al lui Joseph Campbell despre călătoria eroului, a inspirat milioane de oameni şi a deschis noi domenii de cercetare si explorare. Este prima lucrare care combină intuiţiile spirituale şi psihologice ale psihanalizei moderne cu arhetipurile lumii mitologice şi creează o adevărată hartă care permite orientarea pe calea vieţii. Examinând miturile eroice din antichitate şi evul mediu în lumina psihologiei moderne, Campbell analizează nu doar modelele şi stadiile mitologiei, ci, de asemenea, relevanţa acesteia pentru vieţile noastre de azi şi pentru viaţa oricărei persoane aflate în căutarea unei existenţe deplin realizate.

Iată întrebările la care vom încerca să răspundem pe parcursul orelor de curs:

  • Ce înseamnă călătoria eroului?
  • Ce este o mitologie care funcţionează corect?
  • Care sunt funcţiile sale?
  • Are nevoie omul modern de mituri?
  • Putem noi astăzi sa trăim în conformitate cu miturile?
  • Pot miturile să ne tempereze anxietatea modernă sau, dimpotrivă, tind ele să o accentueze?
  • Sunt miturile produsele creatoare ale psihicului uman?
  • Sunt mitologiile manifestări creative ale nevoii universale a omenirii de a explica realităţile psihologice, sociale, cosmologice şi spirituale?

Participanţii de la curs vor primi cartea ”Eroul cu o mie de chipuri”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi  un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us. 

Sursă foto sus: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Frank_Dicksee_-_La_Belle_Dame_sans_Merci_%28study%29.jpg


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!