C. G. Jung şi psihologia analitică (26 şi 27 august)

Întâlnirile au loc la sediul fundaţiei joi 26 şi vineri 27 august, de la 19.00-21.00. La curs vor fi respectate toate normele de protecţie recomandate.

În serile de 22 şi 23 iulie vă invităm să explorăm împreună cu psihoterapeutul analist Lidia Calciu universul gândirii lui C. G. Jung.

Vom vorbi despre repere biografice importante din viaţa şi opera lui Jung, relaţia cu Sigmund Freud, naşterea psihologiei analitice, teoria complexelor şi a arhetipurilor, tipurile psihologice, individuarea şi psihoterapia analitică.

„Îmi amintesc tare bine prima mea întâlnire cu gândirea lui Jung, mai ales pentru că, fără să înţeleg mare lucru din scrierile lui, mi-a creat impresia că mă aflu în prezenţa unor adevăruri revelate. Între timp, teoria şi mai ales psihoterapia jungiană au devenit domeniul meu de activitate, dar întrebările, curiozitatea şi magia n-au încetat şi nu vor înceta niciodată.”, spune lectorul Lidia Calciu.

Jung este clar şi obscur, dur şi blând, raţional şi emoţional, hotărât şi schimbător în acelaşi timp, iar teoria sa este coerentă, dar şi flexibilă şi acomodantă. Relaţia sa cu Sabine Spielrein, dramatizată în filmul lui David Cronenberg – Metoda periculoasă, povestea de iubire şi ură cu părintele psihanalizei, Sigmund Freud, presupusul episod psihotic imortalizat în Cartea roşie sau abordarea „neştiinţifică” a teoriei inconştientului colectiv creează portretul unei personalităţi complexe, fascinante şi controversate.

Cursul se va desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii şi a respectării distanţei dintre cursanţi etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare. Capacitatea sălii va fi redusă la 70%.

Cumpără »