Brâncoveanu: tradiţia continuă – plimbare cu arh. Augustin Ioan
 

LA ACEST EVENIMENT NU MAI SUNT LOCURI.

Vă invităm la o plimbare prin Bucureşti, sâmbătă, 15 iunie, de la ora 10:30, în compania arhitectului Augustin Ioan. Călătoria noastră prin centrul Bucureştilor, în căutarea elementelor definitorii ale arhitecturii de cult din perioada cantacuzino – brâncovenească, ne va purta paşii pe la câteva dintre cele mai reprezentative biserici ctitorite în vremea lui Brâncoveanu şi după moartea lui martirică.

De ce este, până astăzi, această arhitectură exemplară? Ce elemente din tradiţia bizantină şi ce elemente de noutate aduce aceasta? De ce această tradiţie augmentată a devenit exemplară pentru spaţiul valah, apoi pentru arhitectura neromânească şi, în fine, pentru arhitectura deopotrivă religioasă şi laică/oficială a secolului al XX-lea? Este vie tradiţia brâncovenească astăzi?

Pornim de la biserica Kretzulescu, apoi ne îndreptăm spre Colţea, Stavropoleos, Sf. Gheorghe Nou şi încheiem vizita la Domniţa Bălaşa. Unde se încheie şi tradiţia brâncovenească, pentru mai bine de un secol. Pe drum, ne amintim de Podul Mogoşoaiei, privim faţada veche a Universităţii Ion Mincu, pe care îl vom regăsi că personaj la Stavropoleos.

Evenimentul durează aproximativ 3h.

*** Vă rugăm să aveţi în vedere că la acest eveniment se vor face fotografii. Aşadar, prin înscrierea şi participarea la eveniment sunteţi de acord cu postarea acestora pe canalele noastre de social media, în scopul promovării.

Taxa de participare achitată pentru acest eveniment, în cazul în care nu mai puteţi participa, nu poate fi restituită.

Cumpără »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!