Atelier de pictura – Stiluri si mari pictori
 

Lectura biografiei unui pictor ne poate ajuta sa-l cunoastem obiectiv, dar pentru a relationa efectiv cu arta sa, trebuie sa ne punem in pielea lui si sa experimentam diferitele tehnici creative sau observationale specifice curentului la care acesta adera.

Pentru intelegerea unui curent artistic sau a unui artist conteaza experienta fizica nemijlocita cu materia prima: semnele de expresie plastica si culorile. Ca urmare, va propunem un atelier la care sa experimentam, la fiecare intalnire, realizarea unei lucrari intr-un anumit stil, pornind de la operele unor pictori celebri.

Vom afla lucruri noi despre parcursul artistic si viata lui Vincent Van Gogh, Gustav Klimt, Joan Miro si Jackson Pollock. La  final, fiecare cursant va avea 4 picturi pe panza, inspirate de lucrarile acestora.

Atelier 1. Il descoperim pe Van Gogh si personalitatea sa neobisnuita. Cum se reflecta experientele sale in pictura? Invatam sa folosim pensulatii libere, pline de energie,  folosind tuse scurte si culori  din abundenta.

Tema: ”Peisaj“, acrilic pe panza

Atelier 2. Mergem mai departe si facem cunostinta cu  unul din cei mai importanti reprezentanti ai avangardei vienezeGustav Klimt. Folosim tuse plate in culori pastelate, alaturate tonurilor intense, introducem elemente ornamentale geometrice si florale, influentati de curentul Art Nouveau.

Invatam cum sa utilizam tehnica decorativa a foitei de aur.

Tema: ”Compozitie decorativa”, acrilic pe panza

Atelier 3. Unul din cei mai rafinati pictori suprarealisti, Joan Miro, spunea ca ar trebui sa gasim lucruri noi intr-o imagine, de fiecare data cand o privim. Cum privim picturile sale, ce descoperim in ele si cum stilizam elementele de peisaj, obiectele si personajele, vom afla la aceasta intalnire.

Tema: ”Compozitie“, tehnica mixta.

Atelier 4. “Pictura mea nu are inceput sau sfarsit…”, “nu am nici o frica de a face schimbari, de a distruge imaginea, pentru ca o pictura are propria ei viata“, sustinea curajosul Jackson Pollock, inventatorul unora dintre cele mai interesante si expresive tehnici: action painting-ul.

In aceasta sedinta vom pune accentul pe expresivitatea plastica abstracta si pe creativitatea nemijlocita de un scop.

Tema: “Compozitie fara sfarsit”, tehnica mixta

Lucrările făcute la curs şi lăsate la sediul fundaţiei pot fi ridicate timp de 10 zile de la finalizarea cursului. Pentru că spaţiul nu ne permite, ele nu vor fi depozitate pentru o perioadă mai îndelungată. Vă mulţumim pentru înţelegere.

Imagini de la editiile anterioare:

Atelier de pictura – Stiluri si mari pictoriVa propunem, din 25 martie, un nou ATELIER DE PICTURA la care sa studiati stilurile catorva personalitati importante din istoria acestei arte: Van Gogh, Klimt, Joan Miro si Jackson Pollock.Teodora Varzaru, lectorul acestui curs, va va oferi, pe langa sfaturile necesare celor ce vor sa invete sa picteze, o portie consistenta de energie si buna dispozitie. :)Detalii si inscrieri: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2016/atelier-de-pictura-stiluri-si-mari-pictori-3/

Posted by Fundatia Calea Victoriei on 17 Martie 2016

Imagine – pictura de G. Klimt: https://goo.gl/dYdmk7


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!