Atelier de NETWORKING: Cum stabilim relaţii sănătoase şi durabile

„Oamenii nu pot avea succes în viaţă fără să comunice eficient.

Nu este suficient doar să munceşti mai mult.

Nu-i suficient să faci o treabă extraordinară.

Ca să ai succes, trebuie să înveţi cum să comunici cu adevărat cu ceilalţi.”

– John C. Maxwell

În cursul de networking vei avea posibilitatea să:

• Înveţi principiile şi practicile stabilirii relaţiilor semnificative şi durabile
  • Exersezi practicile de succes folosite de lideri şi oameni cu influenţă
  • Îţi îmbunătăţeşti abilităţile de comunicare individuală şi în cadrul grupurilor
  • Stăpâneşti tactici şi strategii de conectare cu oamenii fie la nivel individual, fie cu membrii unui grup

În fiecare sesiune vom aborda câte un Principiu şi o Practică esenţială pentru stabilirea relaţiilor astfel încât să pleci de la fiecare sesiune cu experienţa practică a stabilirii relaţiilor.

De la o sesiunea la alta, te poţi implica practic în temele zilnice, astfel încât să exersezi şi între sesiuni, nu doar în timpul întâlnirilor.

Temele celor cinci întâlniri sunt următoarele:

Şedinţa 1: Principiul 1 spune că „Stabilirea  relaţiilor îţi măreşte influenţa” şi odată cu acesta vom exersa  ceea ce fac oamenii care stabilesc relaţii : „îi inspiră pe ceilalţi”.

Şedinţa 2: Principiul şi Practica nr 2 pun accentul pe faptul că „stabilirea relaţiilor se referă în totalitate la ceilalţi” şi ca să exemplificăm acest lucru ne vom antrena abilitatea de a găsi lucruri în comun cu cei cu care vrem să stabilim conexiuni.

Şedinţa 3: Principiul şi practica nr 3 subliniază impactul cuvintelor dintr-un mesaj, însă ceea ce diferenţiază <comunicarea> de <stabilirea relaţiilor> este legat de ascultare şi ceea ce însoţeşte cuvintele, de simplitatea şi concizia lor. Prin practică şi exerciţii în cadrul grupului vei reuşi să îţi rafinezi abilităţile de conectare cu oamenii astfel încât să te ajute în stabilirea relaţiilor potrivite.

Şedinţa 4: Principiul nr 4 vorbeşte despre investiţia de energie pe care trebuie să fii dispus să o faci, astfel încât “să pui în practică ceea ce comunici” (practica nr 4), lucru pe care îl fac toţi cei care au succes de pe urma stabilirii relaţiilor pe termen lung.

Şedinţa 5: Ultima sesiune o vom dedica Principiului care spune că „A stabili relaţii este o abilitate şi mai puţin un talent natural” astfel încât să înţelegi că totul ţine de exersarea şi antrenamentul unor practici de succes. Cu timpul le vei aplica cu multă uşurinţă şi astfel vei ajunge să creezi experienţe de care toată lumea se bucură indiferent că relaţionezi unu-la-unu sau în cadrul unui grup.

video: Iulian Orosz

Imagine preluata de aici: Sursa