Ana Maria Ciobanu
 

Ana Maria Ciobanu a debutat scriind poveşti pentru copii şi a făcut gradual trecerea spre documentarea poveştilor adevărate. Din 2011 scrie pentru trimestrialul independent de jurnalism narativ DoR (Decât o Revistă) concentrându-se pe subiecte care ating teme ca identitate, inegalitate socială, reforma sistemului de protecţie a copilului, victorii civice, violenţă în familie.

În 2014 a obţinut împreună cu Oana Sandu o bursă SuperScrieri pentru jurnalism despre violenţa în familie şi a documentat şapte dintre cele 14 texte publicate pe platforma Toată Lumea din Familia Noastră (violenta.decatorevista.ro).

În 2015 a fost unul dintre bursierii ARC pentru jurnalism despre filantropie şi a documentat un material despre un grup informal de donatori care încearcă să ajute o mamă tânără să iasă din sărăcie (http://features.decatorevista.ro/un-sat-pentru-madalina)

Când nu aleargă după poveşti, predă cursuri de jurnalism şi scriere creativă pentru toate vârstele. Dacă-i mai rămâne timp, aleargă, pedalează, se caţără pe munţi şi apoi povesteşte pe blogul personal.

STUDII

Certificat de formator recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Master în Jurnalism Tematic la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti, iunie 2011

Facultatea de comunicare şi relaţii publice, S.N.S.P.A., iunie 2009

Curs de formare în Jurnalism Narativ- trainer Cristian Lupşa, Centrul pentru Jurnalism Independent, iunie-septembrie 2008;

Jurnalism narativ, modul avansaţi- CJI, noiembrie-decembrie 2008;

Jurnalism narativ, trainer Jacqui Banaszynski (Missouri School of Journalism) – CJI, iulie 2010

CERCETARE

Proiect de cercetare cu tema “The influence of literary journalism on Romanian readers“, prezentat la conferinta anuala a “International Association of Literary Journalism“, mai 2010, Londra, Roehampton University.

PREMII

Premiul „De veghe în Bucureştiul absurd” obţinut la concursul pentru jurnalişti organizat de Activewatch şi Platforma pentru Bucureşti, pentru reportajul „Cu ieşirea prin Sărindar”, mai 2012.

Locul II la Premiile Superscrieri, categoria “Portret” pentru “Cealaltă Viaţă a lui Ghiţă”, noiembrie 2012

Locul II la Premiile Superscrieri, categoria “Portret” pentru “Perspective”, noiembrie 2013

Interviuri

http://www.iqads.ro/articol/28318/superscriitori-ana-maria-ciobanu-jurnalismul-in-care-cred-e-o-forma-frumoasa-de

http://societatesicultura.ro/2015/01/interviu-ana-maria-ciobanu/

Video: Regia Vlad Trandafir – www.colturidebucuresti.net

Music: http://www.purple-planet.com


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!