Alexandra Baranyi
 

Mă numesc Alexandra Baranyi şi, pe scurt, sunt îndrăgostită de Japonia. Sunt artist şi expert origami, iar prin lucrările mele îmi doresc să arăt lumii infinitele posibilităţi de creaţie pe care o simplă foaie de hârtie le oferă, aşa cum se întâmplă cu multe dintre artele japoneze.

În prezent sunt profesor de limbă japoneză la Centrul de Studii Româno – Japoneze ”Angela Hondru”. Urmează să îmi finalizez studiile doctorale la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Lucrarea mea constă în ameliorarea conflictelor în comunicarea de afaceri, printr-o analiză amănunţită a sistemelor filosofice care au influenţat Europa de Est, respectiv Japonia.

Sunt şi ghid în Japonia şi creez călătorii de vis, personalizate pentru cei ce vor să călătorească pe cont propriu pe tărâm nipon. Dar ca toate acestea să fie posibile, drumul meu a început în copilărie, încă de la primul cocor din hârtie şi primele cuvinte învăţate în japoneză. Între timp, am călătorit de nenumărate ori în Japonia, ba chiar am studiat la Universitatea Ritsumeikan din Osaka printr-o bursă Erasmus+. Astfel am primit titlul de “Studentul Român Erasmus al anului 2021”, şi cel mai recent am beneficiat de un fellowship din partea Toshiba International Foundation pentru a-mi realiza cercetarea doctorală la faţa locului, în Japonia.

Am adunat cu timpul experienţe, poveşti, cunoştinţe care m-au transformat în micul niponolog de azi. Mai am mult drum de parcurs înainte, dar mă bucur de el cu fiecare pas şi îmi doresc să vă împărtăşesc şi vouă din el!


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!