“Paris, mon amour”: recital de pian, violoncel si acordeon
 

Va invitam sambata, 14 martie 2015, la ora 17:00, in Sala de Opera a Universitatii de Muzica din Bucuresti, la o promenada fantastica prin universul muzical francez. Vom fi sedusi de parfumul inconfundabil al sonoritatilor lumii pariziene, unde se impletesc sentimente si pasiuni puternice – dragoste, nostalgie, ironie si atitudini cosmopolite. 

In prag de primavara, ne intalnim cu trei muzicieni talentati, Andreea Butnaru, Florin Mitrea si Fernando Mihalache, spirite libere si creative, legate intr-o stransa prietenie. Ei vor crea pentru dumneavoastra spatii de dans, de reflectie si de conversatie prin sonoritatile insufletite ale pianului catifelat si fluid, ale violoncelului cu timbrul sau atat de uman si ale acordeonului colorat si jucaus.

Veti asculta piesele unor compozitori francezi sau proveniti din lumi exotice, educati in spiritul boemei si premiati pe scenele Parisului: Frederic Chopin, Astor Piazzolla, Francis Poulenc, Gorka Hermosa, Richard Galliano si Frank Angelis.

PROGRAM:

Richard Galliano – Tango pour Claude

Franck Angelis – Soliloque

Astor Piazzolla – Oblivion

Astor Piazzolla – Milonga

Astor Piazzolla – Tanti anni prima

Gorka Hermosa – Annantango

Francis Poulenc – Marche, Cavatine, Ballabile et Final

Julio Sanders – Adios muchachos

Gabriel Faure – Le pas espagnol

La final, publicul va putea adresa intrebari, pe marginea temelor prezentate.

Concertul de muzica de cameră este organizat in parteneriat si gazduit cu amabilitate de “Universitatea Nationala de Muzica”.

Acest concert se inscrie in seria evenimentelor lansate in 2012 – DIALOGURI MUZICALE, proiect initiat de Fundatia Calea Victoriei si pianista Andreea Butnaru

Musica_Viva_FundatiaCaleaVictoriei-370x250

Elevii si studentii care nu au mijloace materiale pot solicita gratuitate, printr-un mesaj pe [email protected] – si vor participa la concert, in functie de locurile disponibile.

Imagine sus – Ilustratie Georges Barbier “La Danse”

preluata de aici https://www.pinterest.com/deshaysp/georges-barbier/


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!