W.A. Mozart si Alchimia sunetelor – Eveniment cu dirijorul Tiberiu Soare
 

LA ACEST EVENIMENT NU MAI SUNT LOCURI.

Va invitam joi, 27 noiembrie, la un eveniment cu dirijorul Tiberiu Soare, in postura de povestitor, dedicat unuia dintre cei mai celebri si efervescenti compozitori: Wolfgang Amadeus Mozart.

Aceasta conferinta interactiva lanseaza un nou serial cultural marca „Fundatia Calea Victoriei” – Vorbe despre Muzica si Muzicieni – care apropie publicul larg de muzica clasica, sub forma unui dialog intre muzicieni si melomanii de toate virstele.

Ce se ascunde in spatele unui nume atat de cunoscut precum W.A. Mozart? Dincolo de filmele si cartile despre Mozart, de reproducerile nesfarsite ale portretului si miturile create in jurul acestui personaj extravagant, gasim o muzica extraordinara, tonica dar si poetica, ce vrajeste oamenii din intreaga lume in continuare.

Despre geniul creatiilor sale, temele principale din muzica sa, dar si despre ce inseamna sa dirijezi un concert simfonic sau o opera de Mozart, ne va povesti Tiberiu Soare. Calatorim in Viena si Praga secolului XVIII, adevarate capitale ale muzicii clasice si in lumea curtilor imperiale. Povestile vor fi animate prin fabuloase fragmente de auditii si imagini spectaculoase.

Vom descoperi o muzica plina de umor, dar si de melancolie, in care temele capata valoarea unor personaje. Personificarea temelor transforma simfoniile sale in succesiuni de teme vazute dramaturgic, la fel ca intr-un spectacol de opera. Instrumentele devin prelungiri ale vocii umane si se confunda intr-un joc muzical.

Publicul se va bucura de o supriza muzicala in cadrul evenimentului, de o invitata speciala dintr-o opera de Mozart, care va contura, cu vocea sa magica, atmosfera fantastica a povestii din care vine.

Proiectul „Vorbe despre Muzica si Muzicieni” este gazduit de Teatrul Odeon, Sala Studio – un spatiu relaxat si deschis initiativelor artistice si culturale. Povestea se va derula in mai multe episoade, astfel incat vom vom calatori in universul muzical si ne vom delecta cu povestile marilor muzicieni din Baroc, Clasicism, Romantism, Impresionism si din perioada moderna.

 Biletele se achizitioneaza de la casa de bilete a Teatrului Odeon.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!