Curs intensiv de ilustratie de carte (20 – 22 octombrie)

atelierul se desfasoara in trei seri consecutive: luni 20, marti 21, miercuri 22 octombrie

Daca iti place sa desenezi si sa pictezi, daca vrei sa incerci ceva nou si esti, in acelasi timp, fascinat de cartile copilariei, cu ilustratii inspirate si migalos lucrate, pictorul Arina Gheorghita te asteapta la Cursul de ilustratie de carte.

Cursul se va desfasura in trei seri consecutive de octombrie. Avand alaturi un pahar cu ceai cald, vom invata sa facem trei tipuri de ilustratie si trei tehnici de finisaj diferite. Chiar daca nu ati mai experimentat niciodata ilustratia de carte, veti fi initiat cu succes in trei stiluri de baza ale acestei arte spectaculoase.

Programul cursului de ilustratie de carte va fi urmatorul:

ZIUA 1: Un singur vers dintr-un singur Poet – Invatam tehnica sablonului

Lectorul va da un vers unic sau o propozitie unica, simpla dar sugestiva. Cursantii vor crea imaginea, metafora vizuala pentru acest vers. Apoi ne gindim cum o transpunem si invatam tehnica sablonului finisat liber. In tehnica sablonului se poate lucra cu golul sau cu plinul. Noi vom lucra cu golul. Apoi plasam textul pregatit in prealabil pe folie transparenta. Gata! Avem prima noastra ilustratie completa!

ZIUA 2: Ce animalut am vrea sa fim? – Studiem fondul plin

Ne gindim ce animalut vrem sa fim si ii dam forma. Apoi transpunem, folosind de data asta plinul sablonului. O chestiune noua apare: fondul plin. Ce facem cu el? Vom afla la curs.

ZIUA 3: Ilustratia de colt

Acesta e o ilustratie rara, plina de farmec, care se aseaza de regula in josul paginii. Un mic text ne va servi ca stimulent pentru design-ul de colt. Finisarea se va face cu penita si tusuri colorate. Nu vom folosi deloc sablon, ci un stil grafic, cu parfum de epoca.

CONCLUZII: La final vom avea trei ilustratii de trei tipuri diferite, cu text pe ele, gata de inramat si de aratat familiei! Caci lauda de sine, citeodata, cand se bazeaza pe niscai merite, poate mirosi chiar bine! :)

Fiecare intalnire dureaza doua ore (18.30 – 20.30)