Povestea Lipscaniului, spusa de Eugen Istodor

Veniti cu mine în Lipscani! Am să vi-l povestesc cum îl stiu eu mai bine. Doar am scris singura carte despre Lipscaniul omenesc. Astăzi, nici dezastrele de altădată ce-au îngrozit Lipscaniul nu mai au mare importantă, pot fi doar blajine mustrări si palide răscoliri de constiintă. Ce să mai spun de istoria de lipscănie si domnie?

Veniti să auziti ce aduce noroc în Lipscani. Ascensiuni si decăderi, fală si faliment au stat zid în zid că doar asa au crescut împreună: Curtea Domnească si Lipscănia. Urmele acelei lumi încă mai există. Forfota aceasta pentru desertăciunile vietii o putem reînvia împreună umblînd pe străzile proaspăt pavate, pline de crîsme, visul de astăzi de mărire al locului. Si dacă Lipscaniul naste atîtea pasiuni chiar si astăzi, de ce n-am reînvia legendele Lipscaniului?

Din cafenelele interzise pe vremea fanariotilor ca focare de clevetiri si bîrfe, uite, a mai rămas una. Uite, pe Covaci-Selari a cîntat Cristian Vasile si încă este vie povestea Zarazei lui. Ce să mai spun? Usurătatea fiintei era un deliciu: fleica pe grătar, vinul tulburător si femeia usoară le găseai la fiece colt de stradă. Lipscaniul are o lege: legenda. Asa că vom povesti legendele, istoriile lui.

Vă invit în Lipscani. Vă voi fi îndrumător în lumea horror, lumea cuceririlor si cea a legendelor centrului vechi al Bucurestiului.

Loc de intilnire: Lupoaica