Atelier de scriere creativă
 

Acest atelier se va desfăşura atât fizic, cât şi online.

Pentru cei care doresc să participe în format fizic, datele cursului sunt: 7, 14, 21, 28 mai şi 4 iunie (marţi).

Pentru cei care optează pentru varianta online, datele cursului sunt: 9, 16, 23, 30 mai şi 6 iunie (joi).

***Vă rugăm să menţionaţi la înscriere dacă doriţi să participaţi fizic sau online.

Vrei să scrii, dar nu ştii de unde să începi. Te lupţi cu idei în jurul cărora ţeşi romane întregi în mintea ta, dar nu ajungi să le aşterni pe hârtie. Îţi promiţi că odată şi-odată tot începi de undeva, dar ai nevoie de o călăuză pe drumul ăsta care pare înspăimântător şi plin cu tot felul de personaje terifiante.

Te invităm într-o călătorie în cinci întâlniri în care să alungi temerile şi să te apropii mai mult de scris.

Vom porni de la un cuvânt şi vom ţese în jurul lui o poveste scurtă. Vom porni de la o poveste personală şi vom croi în jurul ei o haină mai amplă. Vom alege un loc, un timp şi câteva personaje şi vei fi regizorul unei poveşti scrise la cald într-una dintre aceste întâlniri.

Vom povesti despre scriitură, dialog, eroi, compoziţie şi stil. Poate şi despre autori preferaţi. Iar toate acestea le vom face prin exerciţii de scriere, pe care le vom discuta. Liber, fără inhibiţii, într-o joacă un pic serioasă. Cursul îşi propune să fie un fel de şerpaş într-o expediţie în cinci întâlniri în care te vom călăuzi pe cărările scriiturii.

Temele de curs vor fi:

1. Cum creăm arhitectura unei poveşti – scheletul unei poveşti – spaţiu, timp, tema povestirii, ingredientele unei poveşti – stil, ritm, emoţie, vocea naratorului.

2. Cum plămădim intriga – rolul conflictului, relaţia dintre personaje, viziunea rezoluţiei generate de conflict.

3. Cum conturăm un personaj – oglinda sinelui, oglinda celuilalt, scufundarea în trecut şi saltul distopic, dinamica personajelor.

4. Cum construim un dialog – vocea şi credibilitatea personajelor, autenticitate şi plasare în context, (im)predictibilitate în evoluţia povestirii.

5. Cum începem, cum sfârşim – rolul captării şi menţinerii atenţiei, intenţia autorului şi cheia din ochii cititorului, dialog frust şi descriere abundentă.

Despre toate acestea şi găsirea propriei voci în scriitură scriem, povestim, discutăm liber pe marginea textelor. Este vorba despre o împrietenire cu textul care se va modela în aceste întâlniri şi libertatea de a da frâu liber imaginaţiei.

Cei care aleg să participe online vor primi cu o zi înainte de data începerii un link cu ajutorul căruia vor accesa cursul pe Zoom.us.

foto: StockSnap, de pe Pixabay

Cumpără »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!