Andra Samson
 

Andra Samson debutează în 2019 în urma unui concurs de creaţie literară naţională, cu un volum de povestiri Kaleidoskop, apărut la Editura Tritonic. La scurt timp urmează cel de-al doilea volum Povestea şi Sacrul. Căutarea sensului în dinamica socială a prezentului. O privire antropologică, la Editura Institutul European şi care este lucrarea sa de disertaţie în antropologie culturală. Mai târziu publică proză scurtă în reviste de literatură.

În 2023 publică Corabia din cer la Editura pentru Artă şi Literatură şi în acelaşi an contribuie cu o proză scurtă la antologia Culoare dincolo de gri, apărută la aceeaşi editură.

Andra este absolventă a Facultăţii de Litere, cu specializarea Comunicare şi Relaţii Publice şi a masterului în Etnologie, Antropologie Culturală şi Folclor din cadrul Universităţii din Bucureşti, iar în prezent este doctorandă în Studii literare la aceeaşi universitate, cu o teză despre mitul eroului şi figura liderului din perspectiva identităţii narative.

Andra este consultant în comunicare, iar din 2019 este lector la Fundaţia Calea Victoriei unde susţine ateliere de scriere creativă.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!