Andra Samson

Studii aprofundate

• Master Studii Culturale – Etnologie, Antropologie Culturală şi Folclor, Universitatea Bucureşti (2018) | Teza: „Povestea şi sacrul. Dinamica socială şi naraţiunea mitică în povestirea contemporană – o privire antropologică asupra căutării sensului” – pentru că l-am iubit o viaţă pe Mircea Eliade (aproape obsesiv) şi am decis să intru în antropologie pe drumul cel mai cunoscut – cel a istoriei religiilor şi pentru că multă vreme nu a existat la Bucureşti o şcoală etnologică, aşa că am profitat.

Filolog

Facultatea de Litere, Specializare în Comunicare şi Relaţii Publice, Universitatea Bucureşti (1997) – pentru că era calea cea mai apropiată de poveste, prima dragoste, de care nu m-am despărţit niciodată, doar i-am găsit alte haine pe drumul vieţii.

Studii avansate de istorie, limbă şi literatură engleză

Anglolang Academy, Marea Britanie (1996) – dintr-o obsesie pentru Henric al XVIII-lea şi Dinastia Tudorilor, un punct de răscruce în istoria religioasă a Europei medievale.

Blogger | Poveşti cu miez (din 2013) – povestiri scurte de ficţiune https://povesticumiez.com – pentru că mi-am dorit să găsesc casă poveştilor mele.

De aproape o viaţă, consultant în comunicare strategică, trainer şi facilitator comunicare (din 1997). Mai simplu spus, încerc să aduc naraţiunea în sfera aplicată în contexte multi-disciplinare cum ar fi: storytelling în business, public speaking, cultură şi dezvoltare organizaţională, advocacy, comunicare instituţională, branding.