Andra Samson

Andra Samson este filolog şi antropolog pasionat de poveste, cu un volum recent publicat de proză scurtă – „Kaleidoskop”, iar cel de-al doilea de naratologie, aflat în curs de apariţie, care studiază rolul poveştii în dinamica socială a prezentului.

Pentru că l-am iubit o viaţă pe Mircea Eliade (aproape obsesiv) şi am decis să intru în antropologie pe drumul cel mai cunoscut – cel a istoriei religiilor şi pentru că multă vreme nu a existat la Bucureşti o şcoală etnologică, aşa că am profitat – Master Studii Culturale – Etnologie, Antropologie Culturală şi Folclor, Universitatea Bucureşti (2018) | Teza: „Povestea şi sacrul. Dinamica socială şi naraţiunea mitică în povestirea contemporană – o privire antropologică asupra căutării sensului”

Pentru că era calea cea mai apropiată de poveste, prima dragoste, de care nu m-am despărţit niciodată, doar i-am găsit alte haine pe drumul vieţii – Filolog, Facultatea de Litere, specializare în Comunicare şi Relaţii Publice, Universitatea Bucureşti (1997).

Dintr-o obsesie pentru Henric al XVIII-lea şi Dinastia Tudorilor, un punct de răscruce în istoria religioasă a Europei medievale am decis să urmez studii avansate de istorie, limbă şi literatură engleză la Anglolang Academy, Marea Britanie (1996) .

Pentru că mi-am dorit să găsesc casă poveştilor mele, aştern o parte dintre ele pe www.povesticumiez.com | Poveşti cu miez (din 2013) – povestiri scurte de ficţiune.

De aproape o viaţă, consultant în comunicare strategică, trainer şi facilitator comunicare (din 1997). Mai simplu spus, încerc să aduc naraţiunea în sfera aplicată în contexte multi-disciplinare precum storytelling în business, public speaking, cultură şi dezvoltare organizaţională, advocacy, comunicare instituţională, branding.