Misiunea noastra este sa inspiram tinerii, copiii si adultii prin arte si stiinte umaniste, abordate intr-o maniera interactiva. Pentru a sustine educatia alternativa a tinerilor, Fundatia Calea Victoriei acorda cursuri gratuite elevilor si studentilor, cu sau fara mijloace materiale. Prin bursele pe care le acordam, sustinem tinerii care nu beneficiaza suficient de sustinerea parintilor in educatia lor.

Tinerii cu sau fara mijloace materiale pot solicita sa participe la proiectele fundatiei cu Bursa (participare gratuita la cursuri, sustinuta financiar exclusiv de fundatie), pe baza unei cereri scrise pe mail care sa contina si motivatia solicitarii. Bursele se acorda in limita locurilor disponibile la fiecare curs sau eveniment.

foto: Mihai Neamtu - curs "Elite Interbelice"
foto: Mihai Neamtu – curs “Elite Interbelice”, gratuit pentru tineri

In cei aproape zece ani de activitate ai fundatiei, peste 3000 de tineri au beneficiat de locuri gratuite (burse) la cursurile si evenimentele din program.

Fundatia Calea Victoriei a acordat in primavara anului 2008, cu sprijinul AFCN, in cadrul proiectului ARTdialoguri pentru tineri, burse (participare gratuita) pentru 60 de tineri cu varste intre 15-25 de ani.

In ciuda opiniei publice, tinerii sunt extrem de interesati sa isi completeze educatia oferita de sistemul traditional (scoala sau facultate) astfel incat au optat pentru numeroase cursuri care reprezinta domenii neabordate sau tratate superficial in scoli, cum ar fi: istoria orasului Bucuresti, antropologia, folclorul, fotografia, filozofia, designul, istoria costumului, mistica, limbile clasice, retorica, astronomie s.a.m.d.

Proiectele gindite si sustinute financiar exclusiv de Fundatia Calea Victoriei care ofera gratuitate elevilor si studentilor sint:

• Festivalul LUNA BUCURESTILOR (9 mai – 9 iunie), lansat in anul 2010, in colaborare cu Cercul Militar National, care presupune numeroase evenimente cu intrare libera: piese de teatru, proiectii de filme de arhiva, conferinte si expozitii legate de istoria Bucurestiului.  Anual beneficiaza de aceste programe gratuite cca. 800 de persoane.

img_7710

_mg_7655

• Programe educativ-culturale derulate la Centrul de Zi Sfanta Sofia, de catre personalul fundatiei si lectorii acesteia, in folosul copiilor de la centru: pictura, modelaj, teatru, lectura etc.

484666_464717390248532_1934431346_n

• Campania de Lectura IMBLANZIREA CARTILOR, lansata in toamna anului 2012, intilniri lunare adresata in special adolescentilor, care se axeaza pe prezentarea unor mari scriitori si a unor teme interesante din literatura universala si romaneasca, abordate interdisciplinar – folosind fragmente din filme, fragmente de text, muzica si imagini din istoria artei.

bastilia-3

• Burse – participare gratuita – la cursurile si evenimentele fundatiei, in baza unei solicitari scrise (pe mail) care sa justifice interesul si seriozitatea demersului in studiul respectivul curs/subiect – tinerii bursieri beneficiaza de Certificate de participare la finalul cursurilor.

Model de solicitare de bursa:

„Aş dori să aplic pentru cursul gratuit despre Introducere în Diplomaţie. Consider că acest curs se pliază foarte bine pe ceea ce studiez în facultate, iar aprofundarea unor cunoştinţe în cadrul acestui atelier mi-ar fi de un real folos pe viitor într-o posibilă carieră în diplomaţie. Tocmai de aceea doresc să urmez acest curs, pentru a-mi perfecţiona şi îmbunătăţi cunoştinţele deja acumulate pe parcursul celor doi ani de studiu în cadrul facultăţii.” (A. A.)

foto: Plimbare la Muzeul Satului in cadrul cursului de folclor
foto: Plimbare la Muzeul Satului in cadrul cursului de folclor, gratuit pentru tineri