Vă invit să descoperim împreună principalele obiective din vechiul cartier evreiesc din Bucureşti şi istoria unor personalităţi importante, precum arhitectul modernist şi co-fondator al mişcării dadaiste, Marcel Iancu, şi clădirile proiectate de acesta.

Comunitatea evreilor din Bucureşti numără astăzi aproximativ 5.000 de membri şi este destul de dificil să ne imaginăm că în anul 1930 evreii reprezentau aproximativ 11% din populaţia oraşului Bucureşti.

Formând cândva o comunitate bine închegată, foarte activă şi prosperă, în mijlocul unei comunităţi mai degrabă tradiţional – rurale, majoritatea evreilor au fost meseriaşi, negustori, lideri politici, bancheri, doctori şi arhitecţi. În pofida vicisitudinilor istoriei câteva clădiri emblematice precum Sinagoga Mare Poloneză (1847) şi legendarul teatru Baraşeum au supravieţuit şi vă invit să aflăm povestea lor.

In cadrul turului se vor vizita urmatoarele obiective:

• Templul Coral – copie a templului Leopoldstädter din Viena

• 3 blocuri în stil modernist, creaţia arhitectului Marcel Iancu

• Teatrul Evreiesc de Stat – a adăpostit pe vremuri legendarul teatru Baraşeum

• Muzeul de Istorie al Evreilor din România (construit în anul 1850 de Breasla Croitorilor)

• Sinagoga Mare Poloneză – construită în 1845 de comunitatea evreilor polonezi (Ashkenazi)