Eveniment cu Tiberiu Soare despre Opera “Oedip”
 

Omul si intrebarea Sfinxului/

Va invitam miercuri, 26 iunie, de la ora 19.00, la o conferinta-eveniment cu charismaticul dirijor si povestitor Tiberiu Soare, care ne va vorbi despre opera “Oedip” si autorul acesteia, George Enescu. 

Conferinta va avea loc la Grand Hotel Continental, una dintre cele mai frumoase cladiri din oras, clasata ca monument istoric, candva centrul high-life-ului bucurestean.

“Opera “Oedip” reprezinta una dintre cele mai remarcabile compozitii ale lui George Enescu. In ciuda valorii sale incontestabile, este o opera putin cunoscuta la noi, care nu este inteleasa la adevarata sa valoare.  Aceasta conferinta isi propune sa ne ajute sa intelegem mai bine muzica lui Enescu si ceea ce aduce el inovativ in opera. Premiera operei Oedip a avut loc la Paris pe 13 martie 1936 si s-a bucurat de un succes imediat.  Opera se inspiră din cele doua piese păstrate din ciclul de tragedii tebane ale lui Sofocle, Oedip la Colonos si Oedip rege. Libretistul operei a fost Edmond Fleg.”

ACEASTA ESTE CONFERINTA CARE INCHEIE SERIA DE EVENIMENTE “PENTRU CE MERGEM LA OPERA?” – CONCEPUTA DE FUNDATIA CALEA VICTORIEI SI DIRIJORUL TIBERIU SOARE, IN ANUL 2012.

Acest proiect a fost premiat in cadrul GALEI SOCIETATII CIVILE in luna iunie 2013:


Tiberiu Soare este unul dintre cei mai valorosi si cunoscuti dirijori din tanara generatie. Dincolo de talentul de dirijor, Tiberiu este un povestitor pasionat si pasionant, capabil sa apropie publicul larg de opera marilor compozitori intr-o forma neconventionala, erudita dar si cu umor.

Programul cultural Pentru ce mergem la Opera?”, initiat in ianuarie 2012 de Fundatia Calea Victoriei impreuna cu Tiberiu Soare, isi propune sa initieze tinerii si publicul larg in frumusetea si complexitatea muzicii de opera, prin abordarea tematicii ei in cadrul unor conferinte-eveniment. Noutatea proiectului consta in abordarea tematicii muzicii de opera intr-o maniera interactiva si relaxata, ce permite apropierea publicului de un stil de muzica pe cat de spectaculos pe atat de greu accesibil pentru cei neinitiati.

In iunie 2013, proiectul “Pentru ce mergem la Opera?” a fost premiat (locul III) la Gala Societatii Civilesectiunea “Arta si Cultura”.

Aceste evenimente lunare continua seria de evenimente din anul 2012, despre care puteti citi aici.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!