Descopera Legendele Bucurestilor
 

Va invitam la o calatorie in timpuri de legenda, in care sa decoperim cum s-a fondat orasul Bucuresti. Povestea Ciobanului Bucur, de care este legat numele capitalei noastre, nu este foarte cunoscuta publicului larg, tocmai de aceea va propunem o plimbare in care sa aflam legendele ascunse ale orasului si sa admiram monumente de arhitectura de o mare frumusete, ctitorite de domnitori din Tarile Romane.

“Despre Bucur Ciobanul, marele istoric Nicolae Iorga spunea: „Daca legenda îi aseaza locuinta pe dealul de la Radu-Voda, numind Biserica lui Bucur paraclisul de cimitir al calugarilor manastirii lui Alexandru Voda Mircea si a nepotului de fiu, Radu, aceasta înseamna siguranta populara, pastrata prin viu graiu, de la o generatie la alta, ca acolo e leaganul cetatii”( N. Iorga: Istoria Bucurestilor, 1939, Bucuresti, p. 22.), iar un alt istoric, Ionnescu Gion, în a sa „Istorie a Bucurescilor” a afirmat: ”Bucur ciobanul – povesteau unii cu emotiune – pascându-si oile, pe colinele paduroase ale Dâmbovitei, a durat aici, în malul gârlei, o bisericuta de lemn, ca sa-i fie siesi si mostenitorilor sai, un locas de rugaciune catre Bunul Dumnezeu”. – info preluate de pe site-ul Bisericii Bucur

Pornind de la Bisericuta Bucur de pe Splaiul Unirii, unde vom afla povestea de iubire dintre ciobanul Bucur si frumoasa Dambovita, vom vizita apoi Manastirea Radu Voda unde vom povesti de Sinan Pasa si Mihai Viteazul. Calatoria se va incheia la Curtea Veche unde vom povesti despre legendele ce-l au ca personaj principal pe Vlad Tepes. Adevarul si legenda se amesteca in zona Splaiului Unirii, insa monumentele ce le vom vizita sunt marturii istorice ale unor vremuri indepartate.

In aceasta expeditie culturala vom vizita patru monumente importante ale Capitale: Biserica Bucur, Manastirea Radu Voda, Mitropolia Romana si Biserica Sf Anton, de la Curtea Veche.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!