Balul Bucurestiului Interbelic, editia a III-a

Avem placerea deosebita de a va invita in data de 24 mai, de la orele 20:00, la a treia editie a Balului Bucurestiului Interbelic, organizat in colaborare cu Cercul Militar National si sub egida Bancii Nationale a Romaniei.

Balul reinvie spiritul perioadei faste in care capitala noastra a fost denumita, datorita atmosferei cosmopolite, “Micul Paris”. Costumatiile retro inspirate din moda anilor ’20-’30,  care pun in valoare eleganta unui cuplu, dar si emanciparea femeilor din epoca, muzica lui Zavaidoc si pasii de tango, charleston sau foxtrot atat de celebre in epoca fac parte din amprenta Balului Interbelic.

In programul Balului sunt incluse momente de dans din perioada interbelica, sustinute de dansatori profesionisti de la Scoala de Dans, precum si momente de teatru din Bucurestiul de altadata, cu actorii Smaranda Caragea, Karina Nagy, Letitia Vladescu, Alexandra Salceanu, Xing Elena Ling si Nae Alexandru.

Participantii vor participa la masa festiva si se vor oferi premii pentru cele mai bune costume interbelice. Sint invitati sa poarte tinute de inspiratie interbelica (moda anilor ’20 si ’30).

Personalitati culturale – intelectuali de elita, actori, istorici, muzicieni si artisti plastici – lectori si prieteni ai Fundatiei Calea Victoriei, vor onora cu prezenta lor Balul Bucurestiului Interbelic.

Taxa de participare la Bal este 150 ron, iar pentru detinatorii cardului de fidelitate al fundatiei CV – 135 ron.

Balul Bucurestiului Interbelic are loc la Cercul Militar National, in Sala Bizantina si Sala Gotica.

Aici gasiti fotografii, video si informatii despre editiile trecute (2010 si 2011) si despre Luna Bucurestilor:

*Va recomandam sa improvizati costumatia pentru bal, accentul se poate pune – pentru domnisoare si doamne – pe machiaj, coafura si accesorii specifice epocii: palarii mici, perle, manusi, etc. Pentru domni recomandam costum negru si papion sau cravata.

Daca doriti sa aflati mai multe despre moda, dansurile si sa vedeti imagini din 1920-1930 va sugeram sa vizionati: